Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 10 november 2005

Emiclaer gaat voor de eerste ster!

Ook in Emiclaer heeft vrijwel iedere winkelier er in meer of mindere mate mee te maken: diefstal, overlast door jongeren, overvallen of agressieve klanten. Het is een gemeenschappelijk probleem waar alleen iets aan gedaan kan worden als er samengewerkt wordt. De winkeliersvereniging Emiclaer, Corio (eigenaar en beheerder van Emiclaer), gemeente Amersfoort, Kamer van Koophandel Gooi en Eemland, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, politie en brandweer slaan de handen ineen voor een veilige winkelomgeving. Dit gebeurt met het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen. Het is een gezamenlijke aanpak door lokale winkeliersverenigingen, gemeente, politie en brandweer voor het organiseren van samenwerking en het denken over veiligheid. Doel is blijvende samenwerking voor veilige winkels, een veilige winkelomgeving en vaste samenwerkingsafspraken. De eerste ster wordt door het Het Keurmerk Veilig Ondernemen toegekend als Emiclaer dit doel bereikt.

Eén van de eerste stappen in het proces is het houden van een schouw. Met vertegenwoordigers van de bovengenoemde partijen wordt Emiclaer aan een grondige inspectie onderworpen. De bevindingen worden in een plan van aanpak opgenomen.

U bent van harte uitgenodigd bij deze schouw aanwezig te zijn. Deze wordt gehouden op vrijdag 25 november van 10.00 tot 11.00 uur. Verzamelplaats: Beheerkantoor Corio, Emiclaerhof 142 in Amersfoort.

Wilt u voor woensdag 23 november per mail (mcm.boon@amersfoort.nl) aangeven of u en met hoeveel vertegenwoordigers u komt?

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Amersfoort, telefoon 033 496 45 48 of 06 55 12 39 83, e-mail mcm.boon@amersfoort.nl


---- --