Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Literêr Sirkwy

op zes podia verspreid over Fryslân

LEEUWARDEN - Van 25 november tot en met 17 december vindt het Literêr Sirkwy plaats: tweeëntwintig schrijvers/dichters/performers die op zes podia verspreid over Fryslân hun werk voor het voetlicht brengen. Met optredens van: Jetske Bilker, Hidde Boersma, Piter Boersma, Pier Boorsma, Tsead Bruinja, Ronald Jan Fokkema, Wieke de Haan, Hein Jaap Hilarides, Yva Hokwerda, Arjan Hut, Jouke Hylkema, Marc Kooij, Elmar Kuiper, Remco Kuiper, Pierre Mansire, Albertina Soepboer, Janneke Spoelstra, Abe de Vries, Matty de Vries, Nyk de Vries, Cornelis van der Wal en Henk Wolf, die in wisselende samenstelling op verschillende podia hun werk presenteren. Muzikale medewerking van Highway 54, Rakefet, Crazy Brains en DJ Keu & Band. Na afloop is er ruimte voor een open podium.

Vrijdag 25 november om 20.00 uur wordt in hotel 't Heerenlogement in Harlingen het startschot gegeven. Daarna achtereenvolgend: op vrijdag 2 december om 20.00 uur in De herberg van oom Lammert en tante Klaasje te Workum, op zondag 4 december om 17.00 uur bij Jaep Meems op It Jinkepaed 3 in Twizelerheide, op donderdag 8 december om 19.00 uur in boekhandel Van der Velde te Leeuwarden en als afsluiter, zaterdag 17 december om 20.00 uur in het dorpshuis van Huins. Overal gratis toegang.

It Literêr Sirkwy is een initiatief van de Friese schrijversvakbond It Skriuwersboun om schrijvers en dichters meer gelegenheid te bieden zich te presenteren. Het initiatief is geboren uit de behoefte om voor de Friese literatoren meer podia te creëren. De literaire programma's zijn breed van opzet: zowel proza als poëzie en andere performances komen aan bod. Zo zal ieder optreden worden opgeluisterd met diverse vormen live muziek.

De organisatie en presentatie is in handen van Sytse Jansma en Sito Wijngaarden.



Ingezonden persbericht