Ingezonden persbericht


Blacksoil internationaal hiphop filmfestival 2005

Greetings all Massive & Crew!

Ok dan! November nadert and y'all know what time it is!

Wederom openen Theater Lantaren/Venster in Rotterdam (25 t/m 27 november) en de Balie in Amsterdam (9 t/m 11 december) hun deuren voor nog meer hiphop georiënteerde cinema, panels, DJ's, afterparties en maken wij ons op voor de nu al legendarische derde editie van het Black Soil hiphop filmfestival.

Het festival opent dit jaar op vrijdag 25 november (i.s.m. Paramount/UIP) met de Europese première van de nieuwste John Singleton film Hustle & Flow als startschot voor een filmprogramma met maar liefst 8 Europese premières 9 Nederlandse premières en zelfs twee wereldpremières met daarin unieke hiphop footage van Amsterdam tot de Boogiedown Bronx.

Met als werktitel 'real gansta's move in silence' gaat er dit jaar binnen het filmprogramma speciale aandacht uit naar het gangsteraspect binnen de hiphopsubcultuur en nemen we het fenomeen African hiphop onder de loep in Amsterdam (i.s.m. met Africanhiphop.com).

Natuurlijk is er weer onze eigen korte filmcompetitie "Black Soil Short Visionaries" (i.s.m. MTV Nederland), waarvan de drie finalisten de gehele maand te bewonderen zijn op www.statemagazine.nl. De winnaar wordt op zaterdag 26 november in Lantaren1 bekend gemaakt. Met dit jaar een live filmremix van Kill Bill door niemand minder dan visual artist Eboman en de wereldpremière van de winnaar van vorig jaar Jeroen Koolhaas, die naar Brazilië vertrok voor een documentaire voor MTV Nederland.

Op zondag 27 word het debat "Rotterdam Zoo" dit jaar gehost door coolpolitics, waarin twee prominente Rotterdamse artiesten afkomstig uit de hiphop generatie een kritische dialoog aangaan met twee politici over de gevaren van de jungle van Rotterdam. Een speciaal b-boy/b-girl programma gehost door het HipHopHuis met de wereldpremière van Soulrocking (Soultrotter) en Redder dan Red (Martha Cooper) en Metronome gevolgd door optredens van b-boys uit UK en DJ Apache. We sluiten de Rotterdam editie in stijl af op zondag met een closingparty (gratis toegankelijk bij aankoop van twee verchillende filmkaartjes!) met niemand minder dan de Oldskool MC Lord Finesse (USA) die speciaal voor Black Soil deze keer achter de draaitafels plaatsneemt. (i.s.m. State)!

Verder is onze nieuwe website UP! Check it out voor synospis over de films en meer details en achtergrond informatie over het randprogramma en de organisatie.

Sasha & Phil, festivaldirectie

Hans E. Merts
publiciteit muziek
Theater Lantaren/Venster
merts@lantaren-venster.nl
010-2772266