Ingezonden persbericht


Persbericht

Culinaire ontmoeting met Florine Boucher in Bibliotheek van Amsterdam

Vrijdag 25 november spreekt Florine Boucher om 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam over de Italiaanse keuken. Noord-Italianen vinden dat Zuid-Italianen niet kunnen koken. Op hun beurt vinden Zuid-Italianen dat Noord-Italianen barbaren zijn in de keuken. Al eeuwen twisten Italianen over wat de ware smaken zijn van hun keuken. Maar er bestaat helemaal geen eenvormige Italiaanse keuken. Er is groot verschil tussen Noord-Italiaanse en Zuid-Italiaanse gerechten. Bovendien hebben alle regio's van Italië ook nog eens een eigen aanpak in de keuken: overal in Italië smaakt de tomatensaus anders. Over de belangrijkste verschillen tussen Noord-Italiaanse en Zuid-Italiaanse keukens, wat daaraan ten grondslag ligt en de rol van lokale ingrediënten in de regionale keukens. Hoe komt het dat regionale gerechten door de jaren heen hun karakter hebben behouden in deze globaliserende tijden? Kortom, waarom eten Milanezen liever risotto, Bolognezen verse eiertagliatelle en Napolitanen gedroogde spaghetti.

Locatie: Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam Toegang: ¤ 10,00 (incl. soep, Italliaans broodje, koffie en thee) Reserveren: klantenservice@oba.nl of 020-5230801.

///////////////////////////////////////////////////// einde persbericht //////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,