Gemeente Culemborg

Persbericht

DATUM
Beneluxcommissie Leefmilieu en Energie op werkbezoek in Culemborg

Vrijdag 25 november ontvangt het college van B&W van Culemborg een delegatie van de commissie Leefmilieu en Energie van het Beneluxparlement voor een werkbezoek aan de wijk EVALanxmeer. Deze wijk heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzame en ecologische stedenbouw. Tijdens het werkbezoek van de Beneluxcommissie staat het thema duurzaam bouwen en de betrokkenheid van burgers bij het beheer van de leefomgeving dan ook centraal. Zo vertelt wethouder Greeven iets over de geïntegreerde toepassing van energie en milieubeleid op lokaal niveau. Daarnaast worden de commissieleden onder meer geïnformeerd over de bewonersparticipatie van EVALanxmeer, het bewonersconcept van bewonersgroep Kwarteel en over de stadsboerderij Caetshage.
In Lanxmeer zijn vaak onorthodoxe keuzes gemaakt om het landschap, het water en het groen in hun waarde te laten en elkaar te versterken. Dat maakt het totale project zeer bijzonder en verklaart de betrokkenheid van veel mensen. Het project staat dan ook in binnen en buitenland in de belangstelling. Zo brachten onder meer belangstellenden uit Leiden, Johannesburg en Kyoto al een bezoek aan de wijk.
Het Beneluxparlement is een politieke en ambtelijke samenwerking tussen de drie landen, die dateert uit 1944. Voor Nederland hebben daarin leden uit de Eerste en Tweede Kamer zitting, waaronder voormalig Culemborgs wethouder Jean Eigeman.
EINDE PERSBERICHT

Gemeente Culemborg Postbus 136 Tel 0345 477 700 Info@culemborg.nl Ridderstraat 250 4100 AC Culemborg Fax 0345 477 950 www.culemborg.nl