Digitale Gemeente Houten

Weg tussen rotondes De Staart afgesloten.

dinsdag 22 november 2005 - Bron: Gemeente Houten

Vanaf dit weekend starten de weekendafsluitingen op de weg tussen de rotondes De Staart. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt er in komende drie weekenden gewerkt aan een betere doorstroming op de rotondes. Een betere doorstroming wordt gerealiseerd door de aanleg van een extra rijbaan en directe afslagbanen. De gemeente Houten vraagt bewoners en weggebruikers rekening te houden met de afsluitingen.

Het gaat om de weekenden van 25 27 november, 2 4 december en 9 11 december. Tijdens deze weekenden is de weg tussen de rotondes afgesloten. De werkzaamheden starten elke week op vrijdagavond vanaf 22.00 uur tot en met zondagmiddag 16.00 uur. Indien nodig wordt er gewerkt tot uiterlijk maandagochtend 06.00 uur.

Nieuwe Noordelijke Rondweg en De Staart verbeteren doorstroming De wegwerkzaamheden aan de Rondweg waren onder andere nodig voor het verbeteren van de doorstroming. Om de doorstroming in de hele gemeente Houten te bevorderen is meer nodig dan alleen de Rondweg zelf. Niet alleen de doorgang op de Rondweg zelf moest aangepakt worden, maar ook de toegang tot de Rondweg. In juli is gestart met de verbetering van de verkeersafwikkeling van de drukste rotonde (oostelijk van de A27) bij De Staart. Inmiddels is gestart met de tweede fase. In de tweede fase worden extra rijbanen en directe afslagbanen aangebracht, zodat er sneller toegang en meer capaciteit mogelijk is tot de Rondweg en andersom tot de A27.

Omleidingen
Verkeer vanuit Houten richting Breda neemt de eerste rotonde op de Staart, in plaats van de tweede, naar rechts richting Utrecht. Via de A27 naar Utrecht kan het verkeer via knooppunt Lunetten naar Breda rijden.

Het verkeer vanuit Utrecht richting Houten moet doorrijden op de A27 naar afslag Nieuwegein. Hier kan het verkeer terug rijden naar Houten om via de oostelijke rotonde op De Staart de Rondweg te bereiken.

Carpoolplaats, golfbaan en kasteel Heemstede bereikbaar Op de A27,vanuit Utrecht richting Breda, blijven de carpoolplaats, de Heemsteedseweg met de golfbaan en het kasteel gewoon bereikbaar. Voor het verlaten van deze locaties richting Breda is de gebruikelijke route ook beschikbaar. Het verkeer dat vanaf hier naar Utrecht wil, moet omrijden via afslag Nieuwegein.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Houten, staat de actuele informatie over de werkzaamheden aan de rotonde De Staart. De website is www.houten.nl/werkenaandeweg.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).