Hans Kesting ontvangt Take Care lintje

Schorer

Hans Kesting heeft vanavond bij de start van de Take Care actieweek een lintje ontvangen. Met de Take Care lintjes worden mensen in het zonnetje gezet die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de zichtbaarheid en bespreekbaarheid van hiv in de homoscene. Naast Hans Kesting kregen ook Don Notte (horeca-ondernemer), Hans Amesz (Hiv Nieuws), Melvin Bos (Hiv Vereniging) en Sebastiën Sebanga (PAMA Delfzijl) een lintje vanwege hun verdiensten voor het zichtbaar en bespreekbaar maken van hiv.

Uit het juryrapport over Hans Kesting, acteur.
'De jury weet dat Hans het geen verdienste vindt om open te zijn over zijn hiv-status. Hans wordt in de homo-encyclopedie onder het begrip 'serodisclosure' aangehaald als een bekende Nederlander die zijn hiv-status niet verborgen houdt. In interviews spreekt Hans open over het feit dat hij hiv-postief is. De jury vindt het heel belangrijk dat Hans dat als bekende Nederlander doet. Op deze wijze is hij - zij het misschien onbedoeld - een rolmodel voor openheid en zichtbaarheid van hiv.'

De jury over de andere ontvangers van een lintje:
'Hiv Nieuws is al jaren een betrouwbare en gewaardeerde informatiebron .... met betrekking tot hiv. De jury wil alle vrijwilligers die hun werk al jaren met zoveel toewijding doen hiervoor complimenteren door een lintje uit te reiken aan Hans Amesz.' 'Don Notte geeft mensen met hiv in zijn café The Queen's Head regelmatig de kans elkaar (en anderen) te treffen in een veilige en gezellige omgeving.' 'Eigenlijk verdienen alle vrijwilligers van de Hiv Vereniging een lintje. De jury heeft echter uit de genomineerde kandidaten moeten kiezen en reikt het lintje uit aan Melvin Bos.'
'Sebastiën Sebanga helpt mensen door de schok heen dat ze hiv-positief zijn. Bovendien doorbreekt Sebastien een taboe in de allochtone gemeenschap door open te zijn over zijn eigen hiv+-status.'

In totaal waren 25 mensen genomineerd. De jury stond onder leiding van Oscar Hammerstein (advocaat) - en bestond verder uit Alice van Rooij (directeur COC Nederland), Ton Coenen (directeur Soa Aids Nederland) en Ferdinand Strijthagen (directeur Schorer).

Take Care - Living PositHiv
De lintjesregen is de officiële start van de actieweek Take Care - Living PositHiv, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Van 25 november tot en met 1 december organiseren homohoreca en homo-organisaties in 20 steden activiteiten onder het motto Get real, hiv is ook hier!

De actieweek Take Care - Living PositHiv wordt georganiseerd om hiv zichtbaar te maken in het homo-uitgaansleven. Take Care wil dat er over hiv gepraat wordt en zo de solidariteit tussen mannen met en zonder hiv vergroten. Take Care - Living PositHiv is een initiatief van Schorer in samenwerking met Hiv Vereniging Nederland, Aids Fonds en COC Nederland.

Meer informatie over Take Care - Living PositHiv, het thema, de lintjesregen én het actuele programma vindt u op www.takecareonline.nl.

---