Politie Twente

Extra persbericht Politie Twente 25 november 2005

Tanja Rijsman: 053-4555588

Weersinvloeden

Incidenten door hevige sneeuwval

Twente

Stand van zaken 21.00 uur

De volgende zaken zijn op dit moment gaande:

Kabelbreuken

In Hengelo, Enschede en Almelo zijn verschillende kabelbreuken gemeld. Tot nu toe heeft dit echter geen gevolgen voor de stroomvoorziening.

Haaksbergen

In de omgeving Haaksbergen zijn door de druk van de sneeuw diverse elektriciteitskabels geknapt. Hierdoor zit geheel Haaksbergen zonder stroom. De stroom is van de kabels gehaald, zodat dit geen gevaar voor de omgeving oplevert. De storing lijkt nog enkele uren te duren, noodaggregaten zijn onderweg. Voor noodgevallen zijn meldpunten ingericht in het politiebureau, het gemeentehuis, St. Isodorushoeve en Buurse. Advies is thuisblijven en niet de straat op gaan als het niet nodig is.

Hengelo

Aan de Platinastraat in Hengelo is een kabelbreuk geconstateerd. De kabel raakt de grond, wat vonken oplevert. In verband met vonkgevaar zijn de Mc Donalds en een garagebedrijf ontruimd. De omgeving is afgezet en er worden maatregelen getroffen om e.e.a. te verhelpen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Verkeerschaos neemt af

Het verkeer komt langzaam weer in beweging. Op verschillende plaatsen vinden stremmingen plaats door gestrande auto's en vrachtauto's. Bij Oldenzaal en Enschede en het laatste stuk A35 richting Duitsland staat het verkeer nog vast. De lokale brandweerkorpsen zijn bezig met het verwijderen van bomen en takken.

Advies gestrande reizigers

Het advies blijft binnen blijven. Voor mensen die gestrand zijn geldt het volgende:
. Indien mogelijk schuilen bij omliggende gebouwen;
. Zo dicht mogelijk bij de auto blijven;
. Zo veel mogelijk kleding dragen;
. Temperatuur in de auto zo laag mogelijk zetten;
. Natte kleding uit doen;
. Zo min mogelijk bellen.

Hulpverleningsdiensten

De verschillende hulpverleningsdiensten blijven in touw er is echter wel sprake van een langere aanrijdtijd dan normaal.

---- --