Weblog verwijderd reacties in zaak Beens

Svr business

WEBLOG VERWIJDERD REACTIES IN ZAAK BEENS
onderzoek bij Openbaar Ministerie Breda

AMSTERDAM, BREDA Internetzoekmachine Google heeft een aantal webpagina's verwijderd die bedreigingen en lasterlijke uitspraken aan het adres van Sebastiaan Beens en zijn bedrijf SVR Business bevatten.
De zoekmachines kregen in juni het eerste verzoek van Beens om een aantal sites te verwijderen, momenteel lopen er nog procedures om andere sites te verwijderen.

Inmiddels heeft de site mokka.punt.nl alle reacties op de site verwijderd. De site heeft Beens grote problemen opgeleverd omdat op de site privé gegevens van Beens werden geplaatst, volgens de weblog zijn is het grootste deel van de bedreigingen door Beens zelf geplaatst, deze wijst dat van de hand. Naar aanleiding van plaatsing van zijn adres gegevens is Beens meerdere malen bedreigd en in elkaar geslagen. Beens kwam als gevolg van psychische druk door de site in december 2004 in het ziekenhuis. De site plaatste zaterdag 26 november de melding online dat alle reacties verborgen. In 1 van de laatste reacties noemde iemand Beens 'een persoon met het uiterlijk van iemand met het syndroom van Down'
Op dit moment worden mogelijkheden bekeken om de eigenaar van het weblog en/of de provider aansprakelijk te stellen voor alle schade en gevolgen.
De komende dagen zal worden bekeken of de mensen die reacties hebben gegeven via een procedure ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Een particulier recherche bedrijf heeft inmiddels onderzoek verricht De zaak is inmiddels bekend bij de Officier van Justitie in Breda, deze bekijkt wat mogelijk te nemen stappen zijn.

EINDE PERSBERICHT

DEZE GEGEVENS ZIJN NIET BESTEMD VOOR PLAATSING
Sebastiaan Beens is bereikbaar via: 0644322778
De eigenaar van het weblog is bereikbaar via : mokka-punt@hotmail.com