Gemeente Helmond


---

Open Dag

Op zondag 27 november 2005 is het zover: Wijkhuis-Brede School "De Fonkel" in de Helmondse Binnenstad organiseert een grote open dag! Deze feestelijke gebeurtenis begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er wordt op deze dag van alles georganiseerd. U kunt rondleidingen door "De Fonkel" volgen en er zijn diverse presentaties op verschillende plekken in het gebouw. Speciaal voor de kinderen zijn er allerlei attracties. "De Fonkel" ligt aan de Prins Karelstraat in de Binnenstad.

Kinderattracties
Voor de jongere kinderen is er o.a een suikerspinkraam, een limonadekabouter en spelletjes als ballenkanon, bibberspiraal, clownskop gooien, doelschieten, ringgooien, stokken vangen en het kikkermepspel. Verder is er een workshop knutselen en buttons maken en worden er een hindernisbaan en twee springkussens opgesteld. Ook is er een workshop djembé (Afrikaanse trommels) voor de jeugd van 10 tot en met 14 jaar. De wat oudere jeugd kan zich uitleven in een spectaculaire gyroscoop met veel rook- en geluidseffecten! Een breakdance-groep uit de wijk verzorgt enkele optredens. Kortom er is dus genoeg te zien en te beleven voor jong en oud.

Prachtige ontmoetingsplek
De Fonkel is een prachtige nieuwe ontmoetingsplek in het hart van de Binnenstad. In het multifunctionele gebouw aan de Prins Karelstraat komen welzijn (Stichting Welzijn Helmond), onderwijs en educatie (Brede Basisschool De Vuurvogel), zorg en opvang (Kinderdagverblijf Up to Four) en bewonersbelangen (Vereniging Wijkbeheer) onder één groot dak samen. Het Wijkhuis-Brede School fungeert ook als belangrijk symbool voor een wijk met een veelbelovende toekomst. De centrale ligging, de hoogwaardige architectuur en de zeer fraaie inrichting bevestigen dit beeld. De Fonkel is het eerste Wijkhuis-Brede School in Helmond.

Het principe Wijkhuis-Brede School is geen vastomlijnd concept. Welke diensten worden aangeboden is in overleg met de wijk bepaald. Het dagelijks bestuur van Wijkhuis-Brede School De Fonkel is onafhankelijk en bestaat uit vrijwilligers.

---

| |