TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-11-2005

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 27 november
Nederland 2 - 11.30 uur

DE PASSIE VAN POLITICA LAETITIA GRIFFITH

In de uitzending van PORTRET VAN EEN PASSIE van zondag 27 november is een kleurrijk portret te zien van een veelzijdige vrouw. De parlementaire pers riep Laetitia Griffith vorig jaar uit tot het meest veelbelovende politieke talent van het jaar. Drie jaar was ze voor de VVD lid van de Tweede Kamer. Momenteel is ze wethouder van Financiën in Amsterdam. In PORTRET VAN EEN PASSIE vertelt zij hoe ze hier gekomen is vanaf het moment dat ze met een paar honderd gulden op zak naar Nederland kwam om te gaan studeren.

Naast politiek heeft deze Surinaamse carrièrevrouw nog meer passies. Haar prachtige tuin is voor Laetitia de plek waar ze haar liefde voor tuinieren in praktijk brengt. Dat het echte passie is die liefhebberij overstijgt, wordt misschien wel bewezen door de passiebloem in haar hof. Niet alleen staat deze prachtig in bloei, maar er groeien ook werkelijk passievruchten aan; iets dat in Nederland maar zelden voorkomt. Ook bezoekt Job Cieraad samen met haar de modekoning Mart Visser omdat zij een passie bezit voor mooie kleding en couture.

In het programma PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten.




TROS