Politie Zuid-Holland-Zuid

27/11 weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

27-11-2005 - Persberichten district II

JEUGDIGE AFPERSERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM Zaterdagochtend 26 november zijn een 14- jarige en een 15- jarige jongen, beiden uit Gorinchem, aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging van in ieder geval vier leeftijdsgenoten. De zaak werd onder de aandacht van de politie gebracht door ouders van slachtoffers en de leiding van de school van de verdachten. Zo zouden de twee onder andere geld, een MP3-speler en een telefoon afhandig gemaakt hebben onder bedreiging van geweld. De slachtoffers waren zo bang voor het duo dat ze geen aangifte durfden te doen. De verdachten werden op zaterdag 26 november ontboden op het politiebureau en werden direct nadat zij zich meldden, aangehouden. De twee verdachten zijn inmiddels ook in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de misdragingen van het tweetal voort. Maandag 28 november worden de twee voorgeleid bij de rechter-commissaris.

RIJBEWIJS KWIJT
OUD-ALBLAS Vrijdagavond 25 november is een 36-jarige man uit Oud-Alblas aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man werd op het Oosteinde gecontroleerd en bleek dermate veel gedronken te hebben (610 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden.

RUIT INGEGOOID
GORINCHEM Vrijdagavond 25 november is een 16-jarige jongen uit Gorinchem, aangehouden. Hij werd er van verdacht dat hij een ruit van een woning aan de Van Zomerenlaan had ingegooid met een sneeuwbal. Tijdens het verhoor bleek dat niet hij, maar een 15-jarige jongen uit Gorinchem de ruit vernield had. De 15-jarige werd ontboden op het bureau. Hij bekende de sneeuwbal gegooid te hebben die de ruit vernielde. Na verhoor zijn de twee heengezonden. Tegen de 15-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

JEUGDIGE AUTODIEF
SLIEDRECHT In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november zijn drie jongens aangehouden omdat zij op het Doctor Langeveldplein in een gestolen auto zaten. De drie, een 17-jarige jongen uit Rotterdam en een 19-jarige en een 21-jarige man uit Sliedrecht, zaten in een auto die als gestolen geregistreerd stond. Daarom werden de drie aangehouden. Onderzoek wees uit dat de 17-jarige de auto van een familielid had ontvreemd. Deze had nadat hij bemerkte dat de auto weg was, aangifte van diefstal gedaan. De twee Sliedrechters bleken niets met de diefstal te maken gehad te hebben, zij werden direct na verhoor in vrijheid gesteld. De 17-jarige bekende de auto meegenomen te hebben. De rechtmatige eigenaar heeft zijn auto teruggekregen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het ontvreemden van de auto en het rijden zonder rijbewijs. Ook hij is na het verhoor in vrijheid gesteld.

VAN DE KAART
GORINCHEM In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november is een 52-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden nadat agenten de man volledig van de kaart aantroffen op de vluchtstrook van de A27. De man stond daar stil en lag achter het stuur en reageerde nergens op dus werd een ambulance gewaarschuwd. Terwijl deze aanrijdend was, kwam de man weer bij en ontstond bij de agenten het vermoeden dat de onwelwording van de man met het gebruik van alcohol te maken zou kunnen hebben. Nadat de man onderzocht was door ambulancepersoneel werd hij daarom aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZWAAIEN MET VERKEERSBORD
ALBLASSERDAM In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november is een 18-jarige man uit Alblasserdam aangehouden nadat agenten in burger hem betrapten toen hij stond te zwaaien met een verkeersbord. De man verklaarde onderweg naar huis te zijn na het stappen en het verkeersbord slechts in de grond te hebben willen zetten. De man is na verhoor heengezonden met een bekeuring voor baldadigheid.

VANDAAL
GORINCHEM Zondagochtend 27 november is een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden nadat hij een prullenbak in de Westwagenstraat in de brand gestoken had. De man had de prullenbak in brand gestoken, een bekende van de man wist de brand te doven voordat de brand over kon slaan naar het pand waarnaast de prullenbak stond. Dit werd gezien door agenten. Toen de man de agenten opmerkte, riep de verdachte dat hij het niet bij de prullenbak zou laten. Hierop werd hij aangehouden. De man is ingesloten en wordt verhoord.