Gemeente Haaksbergen

Alle inwoners van Haaksbergen weer van stroom voorzien

Essent is er in geslaagd bijna alle inwoners van Haaksbergen rond 17.30 uur van noodstroom te voorzien. De volgende stap is alle inwoners en bedrijven weer van reguliere stroom te voorzien.

De overgang van nood- naar reguliere stroom gaat Essent vanaf 18.30 uur gefaseerd uitvoeren. De verwachting is dat alle huishoudens en bedrijven in Haaksbergen en omgeving in de loop van de nacht weer reguliere stroom hebben.

Bewoners zullen dit merken doordat er enkele minuten tot maximaal een half uur een noodzakelijke stroomonderbreking plaatsvindt. Geluidswagens rijden in de wijken rond om bewoners te informeren over de gang van zaken. Omdat het reguliere net dit weekend niet is gebruikt, kan op lokaal niveau nog een enkele storing optreden. Essent zal er alles aan doen het omschakelen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Particulieren die een eigen aggregaat ingeschakeld hebben worden aangeraden deze vanaf 18.30 uur uit te zetten, dit ter bescherming van eigen apparatuur. De noodstroomaggregaten blijven in ieder geval tot morgenochtend staan.
Mensen die vragen over storing hebben kunnen met het centrale publieksnummer in het gemeentehuis: (053) 573 4567. Vragen aan Essent lopen ook via dit nummer.