Gemeente Stein


Ophalen grof tuinafval

21-11-2005

Volgende week, van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december aanstaande, kan het grof tuinafval weer worden aangeboden. Grof tuinafval en snoeihout worden nog 5 keer per jaar opgehaald, voornamelijk tijdens de snoeiperiodes in het voor- en najaar. Grof tuinafval mag op de inzameldagen tussen 6.00 en 7.15 uur aan de straat gezet worden. Zet het afval dus pas buiten op de inzameldag zelf. Zo kunnen we met z n allen vandalisme, zwerfvuil en gevaarlijke situaties voorkomen.

Wanneer komen ze bij u in de straat het grof tuinafval ophalen? Het grof tuinafval wordt opgehaald op de dag dat u ook de duobak aanbiedt. Er komt voor het grof tuinafval wel een andere auto dan die waarin de duobak wordt geleegd. Het kan dus best zijn, dat uw duobak al leeg is maar dat het grof tuinafval nog op de stoep ligt, of dat het grof tuinafval al is opgehaald en dat de duobak nog vol is.

Hoe aan te bieden?
Grof tuinafval moet u bundelen voordat u het aanbiedt. Het grof tuinafval mag niet groter zijn dan 150x50x50 cm en niet meer wegen dan
25 kilo. Boomstronken die maximaal 25 kg wegen en minder dan 10 cm dik zijn kunt u ook aanbieden.

Zijn de afmetingen en het gewicht groter, of wilt u meteen uw grof tuinafval kwijt, dan kunt dit gratis aanbieden bij de Afvalstraat aan de Stadhouderslaan in Stein.

Alles over grof tuinafval kunt u nog eens nalezen in de Afvalwijzer op pagina 5, achter in Onze Kalender 2005.