Gemeente Gouda


persbericht: hoogste punt wethouder luidensschool bereikt (24/11/2005)

Wethouder van Schelven verricht officiële handeling

Op maandag 28 november aanstaande verricht wethouder Roland van Schelven een officiële handeling bij de Wethouder H. Luidensschool. Dit is ter ere van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw bij de school.

De basisschool ondergaat een ingrijpende renovatie. De entree en gevel worden aangepast, er wordt een lokaal bijgebouwd aan de zijde van de Heemraadslag en een aan de zijde van de Sluismeesterslag. Verder wordt het hele gebouw voorzien van dubbele beglazing. De bestaande noodlokalen worden verwijderd en het schoolplein krijgt een nieuw aanzicht. Naar verwachting worden de werkzaamheden in juli 2006 afgerond.

Met deze aanpassingen wordt tegemoet gekomen aan de wens van het schoolbestuur om een beter binnenklimaat te creëren voor leerlingen en personeel. Door het plaatsen van dubbele beglazing zal het geluidsniveau in de lokalen op een acceptabel niveau komen. Na afronding van de renovatie is de Wethouder H. Luidensschool weer uitstekend geoutilleerd en voorbereid op de huidige eisen van het onderwijs.