Llink


ma 28 november 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Hella Jongerius

Vandaag te gast in 747 Live is ontwerpster Hella Jongerius. Naast het runnen van haar eigen Jongeriuslab werkt Hella ook voor Droog Design en geeft ze les aan de Design Academy in Eindhoven. Onlangs heeft Hella voor Ikea een vaas ontworpen, wat nogal wat stof heeft doen opwaaien in ontwerpers-land. Dit jaar heeft de ontwerpster op de internationale meubel beurs in Keulen haar Ideal House laten zien en wat het idee achter dit project is zal ze vandaag aan Loes Luca uitleggen.

Gina Kranendonk

Horti-culti reporter Gina Kranendonk, regelmatig te horen in 747 Live, is deze week op zoek naar zaadcoordinatoren (en dan vooral in de regio Maastricht en regio Groningen). Gina wil namelijk dat in alle stads- en dorpskernen weer inheemse zomerbloemen moeten gaan bloeien. Wat een zaadcoordinator precies doet zal Gina in detail uitleggen aan Loes. Op de website van de Nationale Proeftuin kunt u zich alvast aanmelden.

Inburgeringskaraoke

All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Soccer Committee

Muziek is afkomstig van de singer/songwriter Mariska Baars, die onder de naam Soccer Committee als muzikant door het leven gaat. Kom langs in Blits en geniet van een rustige muzikale middag!

REACTIES

Berichten 1 tot en met 5 van totaal 25
1 2 3 4 5 volgende berichten >

Kees Meijer

e-mail
16.11.2005 - 15:44 Hallo aan de andere kant!

Dank voor het scherm achter de muziek. Nu zijn er gezichten te zien!

Nogmaals de suggestie dat John en Loes aan de zijkant van de tafel gaan zitten en de gast op de plek waar John nu zit. Dan is de gast beter te zien. OK, Een keer per maand de gastdame / -heer vol in beeld

Interessante uitzendingen!

Hartelijke groet,

Kees

mARCO Marco

e-mail
11.11.2005 - 12:30 David speelt op zaterdag 10 december in Las Vegas, Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden
Meer info: http://eurodusnie.nl

Reinder de Milde

e-mail
31.10.2005 - 02:23 Hey hey good looking Luca, een kookprogramma zonder gedode dieren zou mij jouw intelligentie verraden. Helaas ben je in die ontwikkeling blijven steken. Ik ken je nog uit de tijd dat je progressief was, en jezelf en de wereld wilde veranderen. Uiteindelijk maak je met kookprogrammas waarin dieren zijn verwerkt reclame voor oude tijden. En promotie voor je eigen gewoontes, zonder te bedenken dat er massaal producten worden aangeboden en gegeten die dode dieren vervangen.
Het eten van dieren zijn de oorzaak van vroegtijdige dood. Ook is het vreemde bloed van dieren de oorzaak van menselijk geestelijk en fysiek lijden waaronder 100 soorten kanker en honderden andere ziekten. Ook neemt de weerstand af tegen virussen. Bijna de helft van de bevolking heeft jaarlijks 1 of 2 keer wel influenza.
Belachelijk dat de reactie op de enorme toename van ziekten altijd weer een chemisch farmaceutisch antwoord is, maar dat de oorzaak 'door verslaafdheid aan van hun eigen inname van dode dieren' niet tersprake kan komen.
R.de Milde

Herman 26.10.2005 - 11:20 Voor meer over Dempsey: www.dempsey.nl