Gemeente Terneuzen

Persbericht 25-11-2005

Felicitaties voor EHBO-verenigingen

Burgemeester Lonink zal de EHBO-vereniging St. Ludwina Koewacht en EHBO-vereniging Philippine bedanken voor hun inzet tijdens de nationale wedstrijden op 1 oktober 2005 en het behalen van landelijke onderscheidingen. Dit zal plaatsvinden op maandag 28 november om 20.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis in Terneuzen.

Het is de bedoeling om de betrokkenen nog eens in het zonnetje te zetten. De verenigingen zullen medailles uitreiken aan betrokkenen en men neemt de bekers mee die ze gewonnen hebben.

Beide verenigingen oefenen samen en gaan samen naar wedstrijden, maar zijn wel op een sportieve manier tegenstanders. Ieder jaar wordt er deelgenomen aan de districtswedstrijden van het district Zeeland. Ook op landelijk niveau wordt er gestreden bij de wedstrijden van de Nationale Bond voor E.H.B.O. Bij de opdrachten gaat het om praktijk, vaardigheden en theorie.

Op de landelijke wedstrijden van zaterdag 1 oktober hebben drie seniorenploegen en drie jeugdploegen uit de gemeente Terneuzen hoge punten gescoord. De jeugdploegen waren ingedeeld in jeugd A en jeugd B. Op de eerste plaats eindigde de jeugd B van Koewacht en behaalde daarmee de landstitel. De Koewachtse jeugd A1 behaalde een 2e prijs, Koewacht A2 behaalde een 8e plaats.

Bij de senioren eindigde Koewacht 2 op de 1e plaats en behaalde daarmee voor de 6e maal de landstitel. Op de 2e plaats eindigde de ploeg uit Philippine. Koewacht 1 behaalde de 3e plaats. De commandant van Koewacht 2 behaalde tevens de Commandantenprijs.

Alle ploegen van Koewacht en Philippine worden opgeleid door kaderinstructrice Myriam Hamelink-van Poecke.

Noot aan de redactie:
U bent van harte uitgenodigd op maandag 28 november om 20.00 uur in de burgerzaal.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright