Gemeente Voorschoten

Persberichten - Brandweer sluit illegaal bewoonde berging Uitgebracht op: maandag 28 november 2005

De brandweer heeft op donderdag 28 november een illegaal tot woning omgebouwde berging aan de Leidseweg gesloten. De berging is ontruimd nadat twee installateurs, op last van de brandweer, de gas- en elektra-installaties hadden gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de afvoer van de CV-installatie ondeugdelijk was aangelegd en een acuut gevaar opleverde voor koolmonoxidevergiftiging.

Ook de elektrische installatie in de badkamer voldeed niet aan de regels waardoor gevaar voor elektrocutie aanwezig was. De elektriciteit van de berging is bij de meterkast losgekoppeld, behalve één groep waarop een tweetal vriezers was aangesloten. Daarnaast is het gas afgesloten en een deel van de gasleiding verwijderd. Na ontruiming is de woning verzegeld.

Aan de illegale bewoning is een eind gemaakt. De komende dagen krijgt de bewoner de gelegenheid onder begeleiding zijn eigendommen uit de berging te halen. Hij heeft tijdelijk onderdak gevonden bij een kennis. De gemeente heeft in overleg met een woningcorporatie tijdelijk woonruimte voor de bewoner gevonden, zodat hij de tijd heeft naar een definitieve oplossing te zoeken.


- einde bericht -