Gemeente Gouda


persbericht: vrijwilligerspenning voor vrijwilligers bibliotheek (23/11/2005)

Vrijdag 25 november heeft wethouder Siebe Keulen aan de dames M. Dietz, R. Harms, T. Baars en M. Hammann een vrijwilligerspenning uitgereikt.

De vier dames ontvangen de vrijwilligerspenning voor hun grote inzet voor de bibliotheek. Eenmaal in de 3 weken brengen de vrijwiligers boeken bij ouderen en aan huis gebonden leners. In principe bezoekt iedere vrijwilliger steeds dezelfde klanten hetgeen natuurlijk ook een band schept. Een en ander is niet alleen het brengen van bibliotheekboeken maar heeft ook een sociale functie.

Vanaf het ontstaan van deze dienst 20 jaar geleden in het najaar van 1985 zijn deze 4 dames er al bij betrokken. De toenmalige bibliothecaris mevrouw Van den Berg deed via de vrouwenraad een oproep voor vrijwilligers voor deze dienst en zo is het balletje aan het rollen gegaan. Marianne Dietz, de oudste medewerker, is inmiddels zelf 80 jaar, terwijl haar leners nog net iets ouder zijn, namelijk negentigers!

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.