Protestantse Kerk in Nederland


Leidinggevenden migrantenkerken ontvangen certificaat

(28-11-2005)
Zaterdag 18 november sloten elf deelnemers de cursus voor leidinggevende migrantenkerken af met een presentatie. De cursisten waren afkomstig uit uiteenlopende gemeenten o.a. de Indonesische PERKI-gemeenschap, verschillende Afrikaanse (Pinkster)gemeenten, de Moluks Evangelische Kerk en de Scots International Church.

Dit was al de 5e lichting van de in opdracht van SKIN Samen kerk in Nederland, de organisatie van migrantenkerken- door het Hendrik Kraemer Instituut georganiseerde cursus.

Het programma bestaat uit tien weekenden. Er worden onderwerpen behandeld als Oude en Nieuwe Testament, geschiedenis van de Kerk, verkenning van de Nederlandse samenleving en leven en kerk-zijn met twee culturen. Ook wordt er aandacht besteed aan praktische vaardigheden zoals exegese, leidinggeven, conflictbemiddeling, beleidmaken en pastoraat.

Cursist Suzan Aipassa van PERKI Amsterdam Zuid-Oost sloot zaterdag af met een liturgische bijdrage en zong met een aantal jongeren enkele liederen uit verschillende culturen. Suzan vertelt dat de cursus haar helpt met haar taak in het bezoekwerk. Ook heeft de ontmoeting met christenen uit heel andere kerken haar een wijdere blik gegeven en kwam ze bijvoorbeeld onder de indruk van de vastberadenheidvan de Afrikaanse broeders.

De cursus wordt financieel gesteund door Kerkinactie, die migrantenkerken op deze wijze helpt om kerk te zijn in de Nederlandse samenleving en hun netwerk te verstevigen.
In januari 2006 gaat de 6e cursus van start.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: SKIN, (033) 445 06 55 of met het HKI, (030) 880 19 07.