Ingezonden persbericht


SAS marktleider datawarehouse-integratiesoftware

SAS voert koppositie in IDC-onderzoek

Huizen, 28 november 2005 ­ SAS, toonaangevend leverancier van business intelligence- en data-integratieoplossingen, neemt de koppositie in in de markt van datawarehousegeneratietools (DWG). Dit blijkt uit recent onderzoek van IDC dat SAS als marktleider neerzet op basis van behaalde omzet in 2004.

De markt voor datawarehousegeneratietools is in 2004 met 10,2 procent gegroeid naar 1 miljard dollar.* SAS was goed voor een groei van 31,2 procent naar bijna 200 miljoen dollar aan omzet. Daarmee is SAS de grootste leverancier van DWG-tools.

IDC omschrijft de DWG-markt, waarin ETL (extractie, transformatie en laden) en datakwaliteitsproducten zijn inbegrepen, als software die wordt gebruikt voor het ontwerp, de opschoning, de transformatie, het laadproces en het beheer van een datawarehouse.

"Een goed opgezet datawarehouse legt een cruciale fundering voor het toekomstige succes van business intelligence binnen een organisatie. Veel bedrijven realiseren zich dat krachtige data-integratie tools als katalysator kunnen werken voor een ondernemingsbrede intelligence-strategie", zegt Rein Mertens, data-integratiespecialist bij SAS Nederland.

"Het IDC-rapport laat de waarde van onze data-integratie mogelijkheden zien door de ogen van de gebruiker. Met SAS is het altijd al mogelijk geweest om eenvoudig toegang te krijgen tot willekeurige gegevens op een veelheid aan platformen. Nu erkennen onze klanten ook de breedte en diepte van onze data-integratieproductset, zoals de geïntegreerde datakwaliteitsroutines en de mogelijkheid om gestructureerde en ongestructureerde tekst in het datawarehouse te integreren. Door de breedte en diepte van deze productset wordt bovendien veel geld bespaard tijdens de uiteindelijke implementatie."

Dankzij SAS' data-integratie is het mogelijk om van een brij van gegevens een generieke en toegankelijke gegevensbron te maken, ongeacht op welk platform de gegevens zijn gebaseerd. SAS Enterprise ETL Server is een integraal onderdeel van het SAS 9 Enterprise Intelligence Platform, wat een open en uitbreidbaar platform is, en vormt de basis voor het genereren van accurate, diepgaande bedrijfsinformatie. Het gehele SAS Enterprise Intelligence Platform, van data-integratie en opslag tot business intelligence en analytische tools, helpt de bestaande intelligence te standaardiseren en te consolideren en zorgt voor een solide geïntegreerde analyse-architectuur die bedrijfsprocessen en gebruikers op elk niveau binnen de organisatie ondersteunt.

*Bron: IDC, Worldwide Data Warehousing Tools 2004 Vendor Shares, Doc #33975, september 2005

Over SAS
SAS levert innovatieve business intelligence software in combinatie met branchegerichte dienstverlening, waarmee bedrijven werkelijke Enterprise Intelligence creëren. SAS-oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties (waaronder 90 procent van de Fortune 500-bedrijven), om winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten en om gefundeerde, accurate beslissingen te kunnen nemen die bedrijven doen groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van datawarehousing met analytische en traditionele business intelligence toepassingen, waardoor grote hoeveelheden kale gegevens worden omgezet in waardevolle informatie. SAS levert wereldwijde al drie decennia zijn klanten The Power to Know. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Susan Roos
t: (035) 699 68 59
e: susan.roos@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
t: (020) 486 21 39
e: piet@publiekswerk.nl