Ingezonden persbericht


Microsoft oplossing voor Hosted E-mail & Samenwerken uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, inclusief Push Messaging

Verbeterde voorzieningen voor mobiliteit en beveiliging bieden het MKB nu ook eenvoudige toegang tot geavanceerde functionaliteiten

Schiphol-Rijk, 28 november 2005 - Versie 3.5 van Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration is vandaag beschikbaar gekomen. Deze oplossing geeft service providers de mogelijkheid om kleine en middelgrote ondernemingen e-mail services, toegang tot data vanaf mobiele apparatuur, websites voor teams en online aanwezigheidsinformatie te bieden. Deze versie beschikt over nieuwe mobiele synchronisatiemogelijkheden, diverse beveiligingsverbeteringen en tools die het beheer vereenvoudigen. Ook krijgen hosting partners meer mogelijkheden om klanten te werven. Met deze nieuwe versie onderstreept Microsoft het feit dat het bedrijf strategische relaties wil aangaan met telecommunicatie- en hosting service providers.

"Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven hebben behoefte aan services die tot nu toe alleen beschikbaar waren voor bedrijven met enorme IT-budgetten. De nieuwste versie van Hosted Messaging and Collaboration speelt op deze behoefte in met nieuwe mogelijkheden voor MKB-bedrijven", zegt Wouter van Hulten, business manager Hosting bij Microsoft Nederland. "Hosting providers schreeuwen om nieuwe manieren om te kunnen voorzien in de behoeften van klanten, waarbij de kosten goed in de hand gehouden moeten worden. We geven onze hosting partners nu de tools en de software om hun aanbod met minimale inspanningen en kosten te onderscheiden van de concurrentie."

Communicatietools van enterpriseklasse voor het MKB Versie 3.5 wordt geleverd via hosting providers en is gericht op bedrijven met 10 tot 250 gebruikers met verschillende platforms, zoals desktop computers en mobiele apparatuur. De update geeft deze bedrijven de beschikking over een geavanceerde oplossing voor messaging en samenwerking met minimale kosten vooraf, en helpt de behoefte aan interne IT-middelen te verminderen. Eindgebruikers kunnen profiteren van Microsoft messaging-oplossingen via op Windows Mobile gebaseerde telefoons en personal digital assistants (pda's) die draaien onder Windows Mobile 5.0. Met behulp van 'direct push' technologie hebben gebruikers op elk moment toegang tot hun up-to-date e-mail, afspraken in de agenda en taakoverzichten. De nieuwe mobiele beveiligingsvoorzieningen bieden de mogelijkheid om data te wissen van apparatuur die gestolen of verloren is. Ook kunnen geautomatiseerd regels worden opgesteld om toegang door ongeautoriseerde gebruikers te voorkomen.

Mogelijkheden voor service providers
Met Microsoft Hosted Messaging and Collaboration versie 3.5 kunnen service providers applicatie implementatie vereenvoudigen, sneller klanten werven en de klanttevredenheid verbeteren via een complete, end-to-end bundel voor messaging en samenwerking. De oplossing bevat tools en scripts voor het automatiseren van de implementatie, codevoorbeelden, gedocumenteerde procedures en een praktische aanpak die een snelle time-to-market mogelijk maken. Tools voor monitoring en beheer vereenvoudigen het beheer van de oplossing en helpen om een superieure service aan eindgebruikers te bieden. Tot de nieuwe voorzieningen in versie 3.5 behoren verder: * geautomatiseerde wachtwoordsynchronisatie tussen de directories bij de hosting provider en de eindgebruikeraccounts; * nieuwe migratietools voor de klant en updates van de belangrijkste technologiecomponenten.

Beschikbaarheid en gratis seminar in Amsterdam
Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration versie 3.5 komt vandaag wereldwijd beschikbaar. Meer informatie over de hosting oplossingen van Microsoft is te vinden op www.microsoft.nl/serviceproviders/ en www.microsoft.com/serviceproviders/hostedmessaging. GeĂŻnteresseerden in de nieuwe versie kunnen een gratis seminar bijwonen dat wereldwijd loopt van december 2005 tot februari 2006 en op 9 februari 2006 in Amsterdam plaatsvindt. Aanmelden kan op www.msattend.com.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.