Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kerstmis: "Wie komt wanneer eten? Wat voor feestdiner maak ik dit jaar?"

WINING & DINING KAASSPECIAL NU TE KOOP BIJ KAASSPECIAALZAAK

Pittig, mild, jong belegen, even gelegen, overjarig, korrelig, stevig, zacht, gemaakt van koeien- of geitenmelk ... Kaas is er in vele soorten, smaken en kleuren. En je kunt er eindeloos mee variëren. In de keuken (smelten, bakken, grillen, frituren) of in combinatie met een lekker drankje (wijn, port of bier).

Reden genoeg om er 2005 feestelijk mee af te sluiten. Maar: de jaarlijkse culinaire kriebels voor de kerstdagen beginnen al veel eerder. Inclusief de vragen: "Wie komt wanneer bij ons eten. En wat zal ik dit jaar voor feestelijk gerecht bereiden?"

Om u te inspireren en om alvast in de stemming te komen, verschijnt begin december de Wining & Dining Kaasspecial. Een heerlijk magazine met 32 op kaas geïnspireerde kerstrecepten. De culinaire special is voor de bijzondere prijs van EUR 1,- te koop bij de kaasspeciaalzaken in Nederland.

Kaas in culinaire decembercontext
Deze letterlijk en figuurlijk speciale aanwinst voor uw collectie kookboeken is mede mogelijk gemaakt door kaas- en delicatessenleverancier Verbakel & Seggelink en de redactie van Wining & Dining. Want, aldus de samenstellers: "Een evenwichtig kerstdiner bestaat nooit uit kaas alleen. Juist de combinatie met andere producten zorgt voor een sfeervol diner. Met de keuze voor het vlees en de wijnen zijn we heel zorgvuldig. Zo is het ook mogelijk de meest heerlijke kazen te ontdekken. Maar voor een echt goed advies moet je bij de kaasspeciaalzaak zijn. Vandaar deze uitgave."

In de special staan 32 recepten voor kaas in combinatie met vlees, vis of compleet vegetarisch en diverse voor- en nagerechten. Daarnaast staan er items in over:
* de opmaak van een kaasplank voor een heerlijk aperitief of dessert;
* de klassieke combinatie Port met Italiaanse kaas;
* geitenkaas (misschien wel de meest populaire kaassoort van het moment);
* kerst in Engeland en de unieke rol van kaas in een Brits kerstdiner;
* de kaasspeciaalzaak en onze Nederlandse specialiteit Boerenkaas;
* etalagepagina's voor inspiratie op de kersttafel.