Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 november 2005

Gestolen Kerstmuts verraadt woninginbreker

BERKEL ENSCHOT Aan de Eindhovenseweg in Berkel Enschot hebben agenten gistermiddag rond de klok van halfzes een 26-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Eindhovenseweg. De woninginbreker was de woning binnen gekomen door een ruit van het huis te vernielen. In de woning heeft de man gegeten en drie blikjes fris gedronken. De gewaarschuwde agenten troffen de man op straat aan met een kerstmuts op. Bij nader onderzoek bleek deze muts ook uit de woning te komen waar de man had ingebroken. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger (26) gewond bij aanrijding

TILBURG Een 26-jarige Tilburger liep gisteravond omstreeks vijf over halfnegen nek en hoofdletsel op toen hij op de kruising van de Burgemeester Bechtweg en de Nederlandweg in aanrijding kwam met een vrachtwagen. De Tilburger moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt omdat hij hoofd- en nekletsel had. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het ongeval gebeurde omdat de Tilburger met zijn personenauto door een rood verkeerslicht reed en tegen de vrachtwagen botste die vanaf de Nederlandweg de Burgemeester Bechtweg op wilde rijden.

Brandweer is schoorsteenbrand snel meester

TILBURG In de schoorsteen van een woning aan de Hoevenseweg in Tilburg brak gisteravond omstreeks tien voor negen brand uit. De gewaarschuwde brandweer had het brandje snel onder controle. De woning moest gelucht worden.

Politie onderzoekt woninginbraak

TILBURG met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een woninginbraak aan de Lindenstraat in Tilburg. In deze woning werd gisteravond tussen kwart voor acht en kwart over tien ingebroken. De inbrekers zijn de woning via de achterkant binnengekomen. Uit de woning haalden ze weg een plasmatelevisie, een digitale decoder, een digitale camera en een laptop.

Politie haalt foute bromfiets uit het verkeer

TILBURG Gisteravond, rond de klok van elf uur, hebben agenten aan de Schouwburgring in Tilburg de bromfiets van een 21-jarige man uit Tilburg uit het verkeer genomen. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij zonder helm reed. Bij de controle van de man bleek dat hij ook geen bromfietscertificaat had. Als de agenten de bromfiets onderzoeken dan zien ze dat het contactslot is vernield en dat het framenummer van het voertuig is weggeslepen. Dan blijkt verder dat de man nog een vonnis van 13 dagen open heeft staan. De man is ingesloten en de bromfiets is voor nader onderzoek uit het verkeer genomen.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

TILBURG Vannacht tussen vier uur en kwart over vier werd er aan de Beeklaan in Tilburg ingebroken in een bedrijf. De inbrekers zijn het bedrijf binnen gekomen door een raam in te gooien. Door het vernielde raam zijn ze naar binnen geklommen en ze zijn aan de haal gegaan met een computer, een flatscreen en 500 euro.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

UDENHOUT In de Zeshoevenstraat in Udenhout zijn inbrekers er vannacht met de grijze Peugeot 307 Break met het kenteken 74JKKN vandoor gegaan. Tussen middernacht en vanmorgen halfzes waren inbrekers de woning van een 56-jarige man uit Udenhout binnengedrongen. Via de achterdeur waren de inbrekers de woning binnengekomen. Die hadden ze opengebroken. Ze doorzochten de woonkamer en de keuken. Naast de auto, waarvan zij de sleutels in de woning vonden, zijn er 200 euro en diverse bankpasjes weggehaald. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen en de gestolen auto internationaal gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger 90 dagen de cel in

TILBURG Een 15-jarige jongen uit Tilburg is vanmorgen om kwart voor twaalf ingesloten. Hij stond nog gesignaleerd voor een vonnis van 90 dagen.

Politie vindt hennepkwekerij

TILBURG In een woning aan de H. Berkvenstraat in Tilburg hebben agenten zondagmiddag een hennepkwekerij geruimd. De hele bovenverdieping van de woning was ingericht als kwekerij en er stonden 192 planten en 4320 stekken. De planten, stekken en randapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stekt een nader onderzoek in naar de exploitanten van de kwekerij.

Politie op zoek naar vermist meisje

TILBURG: De politie van het team Noord is al een week op zoek naar de 15-jarige Aylin Bahadin. Het meisje is maandag 21 november jl. door haar ouders als vermist opgegeven. Ze was de laatste tijd depressief. Ze is maandagmorgen zonder medicijnen vertrokken met achterlating van een afscheidsbriefje. Afgelopen vrijdag heeft de familie een oproep gedaan in het TROS-programma Vermist. Deze uitzending heeft echter niet geleid tot nieuwe aanknopingspunten. Het politieteam heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en diverse familieleden en vrienden benaderd. Ook dit heeft tot op heden nog geen resultaat gehad.

Signalement

Aylin heeft donkerbruin/zwart halflang sluik haar, donkerbruine ogen, getinte huidskleur (Turkse afkomst), 1.68m, stevig postuur. Bij haar vertrek droeg ze een zwart/wit gestreepte broek, een zwarte jas en een zwarte sjaal. Ze heeft een zwarte schooltas bij zich. Mensen die concrete informatie hebben over de mogelijke verblijfplaats van Aylin Bahadin worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Fotos van het meisje zijn geplaatst op de website van TROS - Vermist.

10.000ste aanmelding voor SMS-Alert

TILBURG: Vanmorgen stond de teller van het aantal deelnemers van SMS-Alert op 10.015. Dagelijks melden zich nog nieuwe deelnemers aan voor het project waarbij de politie aan bewoners een SMS-bericht stuurt als er zich (politie) zaken in de wijk voordoen, zoals de vermissing van een kind, een inbreker of straatrover die zojuist betrapt is of bijvoorbeeld het melden van het feit dat oplichters actief zijn.

Bewoners in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Waalwijk kunnen zich aanmelden door een SMS bericht te sturen naar 8844. Hierin moeten de letters PMWB vermeld worden gevolgd door postcode en huisnummer zoals in het voorbeeld PMWB5044GX30.

Auteur: Carel Bouman