Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 november

* GROTE PARTIJ VUURWERK IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiemensen troffen vrijdagmorgen vroeg rond een uur een kelderbox aan de Librijesteeg een grote partij, illegaal opgeslagen vuurwerk aan. De eigenaar van het vuurwerk, een 38-jarige Rotterdammer die de kelder in bruikleen had, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het vuurwerk, 115 dozen, werd door medewerkers van de DCMR onderzocht en kwam in totaal op een gewicht van ruim 1500 kilo. Het vuurwerk werd in beslag genomen en zal vernietigd worden. Het opslaan van vuurwerk zonder dat daarbij voldaan wordt aan de daarvoor gestelde eisen, geeft hoge risico's voor de omgeving. De politie verzoekt daarom een ieder die informatie heeft over mogelijk illegaal opgeslagen vuurwerk, dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN NA SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP

VLAARDINGEN - Een 47-jarige bewoner van de Holyweg is zondagavond om het leven gekomen na een schietpartij in zijn woning. Rond middernacht kwam de melding van de schietpartij, waarop politiemensen ter plaatse gingen. In de woning troffen zij de ernstig gewonde man aan. Door ambulancepersoneel werd geprobeerd de man nog te reanimeren. Dit mocht echter niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Door de politie van het district Waterweg-Noord zijn de vrouw en twee dochters van het slachtoffer aangehouden (47, 19, en 25 jaar oud). Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de schietpartij.


* GEWAPENDE OVERVAL BELHUIS
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur vond er een gewapende overval op een belhuis aan de Katendrechtse Lagedijk plaats. Twee nog onbekende jongens kwamen de zaak in. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit gingen de overvallers er vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* DRIETAL REDT VROUW VAN VERDRINKINGSDOOD

RIDDERKERK - Dankzij alert optreden van een 13-jarig meisje uit Ridderkerk, haar 48-jarige vader en een 21-jarige man uit Barendrecht is zondagmiddag een automobiliste van de verdrinkingsdood gered. Omstreeks drie uur reed de 52-jarige automobiliste, afkomstig uit Barendrecht, door nog onbekende oorzaak het water aan de Waalweg in. Het 13-jarige meisje zag vanuit haar woning het dak van de auto boven het water uitsteken. Zij waarschuwde haar vader waarop het tweetal in een roeiboot naar de auto ging. De 21-jarige man was ook getuige en sprong het water in. Hij kreeg echter het raampje van de auto niet open. Met behulp van een roeispaan kon men het ruitje inslaan, waarna de automobiliste werd bevrijd. Zij is naar het ziekenhuis in Zwijndrecht overgebracht. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.