Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

28 november 2005

Apeldoorn - Automobilist vlucht na aanrijding

De politie heeft zondagavond (27/11) een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die op de Marchantstraat een geparkeerde auto had aangereden en vervolgens er lopend vandoor ging. De politie kreeg rond 18.35 uur melding van enkele omstanders dat de man een aanrijding had veroorzaakt, zijn eigen auto achterliet en te voet een steegje inrende. Onderzoek wees uit dat het om de 40-jarige Apeldoorner ging. De politie hield hem aan en sloot hem op in een cel. Hij bleek bovendien onder invloed van alcohol te zijn: 2,7 promille. De verdachte had de auto van een 33-jarige Apeldoorner aangereden. Een bergingsbedrijf sleepte de auto van de verdachte weg voor een nader technisch onderzoek. De politie zet het onderzoek voort.

Beekbergen - Politie op zoek naar automobilist

De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die zij in de nacht van zondag op maandag (28/11) op de Arnhemseweg achtergelaten en beschadigd aantroffen. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 00.35 uur melding dat daar een beschadigde auto zou staan. De politie ging op zoek naar de bestuurder en nam contact op met de 66-jarige eigenaar uit Beekbergen. De man vertelde de politie dat hij zijn auto had uitgeleend. De politie gaat verder met het onderzoek.

Apeldoorn - Beeldschermen uit school gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (28/11) uit een school aan de Zilverschoon twee computerbeeldschermen gestolen. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 03.00 uur melding van de inbraak. Onderzoek wees uit dat de daders een raam aan de achterkant had ingeslagen en vanaf een bureau de beeldschermen hadden meegenomen. Het onderzoek gaat verder.

Apeldoorn - Winkeldievegge doet Sinterklaasinkopen

De politie heeft zondagmiddag (27/11) op de Brinklaan een 56-jarige Apeldoornse winkeldievegge aangehouden die in vier winkels diverse goederen had gestolen. De vrouw werd in een winkel aan de Oranjerie betrapt toen zij een parfumtester meenam. Beveiligingspersoneel van de Oranjerie hield haar aan en droeg haar over aan de politie. Zij had in vier winkels goederen gestolen die bedoeld waren voor Sinterklaascadeaus.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --