Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

28 november 2005

Twello - Automobiliste gewond door aanrijding

Een 41-jarige automobiliste uit Twello raakte zondagavond (27/11) op de kruising Oude Wezeveldseweg/Quabbenburgerweg gewond doordat zij tegen een boom botste. De vrouw vloog rond 23.45 uur door nog onbekende oorzaak uit de bocht en kwam tegen de boom tot stilstand. De airbag kwam in werking en de vrouw liep verwondingen aan ondermeer haar arm en gezicht op. Bovendien bleek later dat zij enkele ribben gebroken had. Een ambulance vervoerde haar naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer. De politie constateerde dat de vrouw alcohol gedronken had en liet een arts een bloedproef afnemen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Harfsen - Duo belandt met auto in sloot

Een 42-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Deventer zijn zondagavond (27/11) met een auto op de Lochemseweg in een sloot terecht gekomen. De politie kreeg rond 22.05 uur door dat er een auto in de sloot lag en trof een zwaar beschadigde auto aan. Onderzoek wees uit dat er een glijspoor van circa 60 meter was. Beide inzittenden waren met de schrik vrij gekomen en de vrouw bleek de bestuurster te zijn geweest. Bij controle bleek dat de auto zaterdag was gestolen. Voor de vrouw die helemaal nat was geworden bij de aanrijding werd via het Leger des Heils droge kleding geregeld. De politie sloot beide verdachten in voor verder onderzoek.

Zutphen - Inbreker woont in woning

Een nog onbekende inbreker heeft enkele dagen in een flat aan de Beethovenstraat geleefd. Een buurtbewoner kwam zondagmorgen rond 09.00 uur tot de ontdekking dat een onbekende tijdens afwezigheid van de bewoners in de woning had verbleven. Zo heeft de inbreker diverse huishoudelijke apparaten gebruikt en heel bijzonder is dat de onbekende op het dak een schotelantenne heeft verplaatst c.q. geplaatst. De onbekende was de flat binnen gekomen door een ruit te vernielen.De politie vraagt getuigen zich te melden.

Zutphen - Snelkraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (28/11) een snelkraak gepleegd in een winkel aan De Stoven. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 01.00 uur melding dat een ruit ingegooid zou zijn. Onderzoek wees uit dat een etalageruit van 3 bij 3 meter ingegooid was en uit de etalage was een zogeheten minibike verdwenen. De politie gaat verder met het onderzoek.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --