2e persbericht van maandag 28 november 2005

Eindhoven 28-11-2005 - Berichten uit de regio

Oirschot: Vechtjassen aangehouden

Zondagmiddag om 16.10 uur hield de politie twee verdachten aan van 16 en 18 jaar. Dat gebeurde in de woning van de 16-jarige. De twee uit Oischot worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige plaatsgenoot op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis behandelen aan diverse verwondingen aan het hoofd. Samen met vrienden werd het slachtoffer zaterdagavond omstreeks 23.00 uur zonder enige aanleiding in de St. Jorisstraat geslagen door een ander groepje jongeren. De 18-jarige vechtersbaas sloeg het slachtoffer diverse malen op het hoofd. Om verder escaleren te voorkomen, liep het slachtoffer en zijn metgezellen verder in de richting van de Tuldenstraat. Hier werd het slachtoffer wederom belaagd. Dit keer was er ook een ander persoon bij betrokken, de latere 16-jarige verdachte. Hij had een hond bij zich. De 16-jarige liet de hond het slachtoffer diverse malen bijten. Deze verdachte heeft hij het slachtoffer zelf ook geslagen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Diefstal vanaf bouwplaats

Op een afgesloten bouwplaats aan de Kortenaerstraat en Maarten Trompstraat zijn tussen vrijdag 16.00 en maandag 8.00 uur in totaal acht groepenkasten gestolen uit in aanbouw zijnde woningen gestolen. De weggenomen groepenkasten zijn onderdelen van een meterkast. De nieuwbouwwoningen waren nog niet afgesloten.

Helmond: Laptop, videocamera en portemonnee uit woning gestolen

In een woning aan de Dorpstraat is maandag tussen 0.30 en 9.00 uur ingebroken. De bewoners lagen op dat moment te slapen. Op de begane grond zijn diverse spullen weggehaald waaronder een portemonnee met diverse pasjes, een videocamera en een laptop. Het slot was uit de afgesloten achterdeur verwijderd.

Nuenen: Geld uit bedrijf gestolen

Maandagnacht tussen 1.15 en 1.45 uur is er uit een bedrijfspand aan de Collseweg een paar duizend euro uit een kistje gestolen. Een ruit aan de zijkant was ingegooid waardoor het pand kon worden betreden.