Dienstenbond CNV

CAO overleg PGGM in woelig water!
28-11-2005

Al maanden praat CNV Dienstenbond met PGGM over een nieuwe CAO voor 2005. Het is zelfs zover dat wij met PGGM spraken over een CAO tot eind 2006. Het CAO overleg ging tot op heden traag maar gestaag. We hebben het eerder voortkabbelen genoemd. Op vrijdag 25 november hoopten wij dat een onderhandelingsakkoord mogelijk was. Op bijna alle punten zien wij dat er overeenstemming mogelijk is, alleen op de belangrijke punten van het salaris en de bijdrage van PGGM in de levenslooppremie is het gat te groot.

PGGM heeft aangeven een structurele loonsverhoging van 1% per 1 juni 2005 en 1,3% per 1 januari te bieden. Verder wil PGGM geen bijdrage leveren aan de levensloopregeling. PGGM houdt vol dat er echt niets meer inzit. Gezien onze inzet en wat elders in de financiële dienstverlening wordt geboden vinden wij dat beslist onvoldoende. Wij weten dat bij u ook andere verwachtingen leven. Ook aan onze kant is de grens bereikt.

Op 25 november zijn wij zonder resultaat uit elkaar gegaan, een nieuwe afspraak met PGGM is niet gemaakt. Om het overleg opnieuw op gang te krijgen met een betere salarisverhoging is initiatief van de vakorganisaties nodig. Misschien moeten wij dan ook een beroep doen op onze leden. Om deze situatie te bespreken hebben de vakorganisaties op: 8 december 2005 gezamenlijk overleg met de kaderleden. Na deze datum hoort u meer. Natuurlijk zullen wij dan ook de voortgang op de andere dossiers (waaronder WAO en Ziektewet) uitgebreid toelichten. Vanwege de grote drukte zal niet elke bestuurder aanwezig kunnen zijn. Wij vragen u hiervoor alvast begrip.

U kunt ons natuurlijk ook nu al helpen. Overtuig uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Hoe meer leden, hoe sterker wij staan.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op: hilversum@cnvdibo.nl