Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Tieners beroofd van mobiele telefoon en geld

Hilversum 28-11-2005 - Twee tieners zijn vrijdagavond 25 november in Hilversum beroofd. De 15-jarige jongen uit Huizen liep met een 14-jarige bekende uit Hilversum omstreeks 20.05 uur op de Utrechtseweg in de richting van het Lapersveld, toen een onbekende jongen naast hen kwam fietsen.

Deze jongen stapte van zijn fiets en vroeg al steppend aan de tieners hoe laat het was. Op het moment dat de 15-jarige Huizer zijn mobiele telefoon in de hand nam om te kijken hoe laat het was, zette de fietser zijn fiets voor de jongens. Onder bedreiging van een ijzeren staaf dwong hij hen beiden om geld en hun mobiele telefoon af te geven. Daarna stapte hij op zijn fiets en reed er vandoor in de richting van het Lapersveld.

Signalement: de dader is een blanke jongen van 16 a 17 jaar oud. Hij is circa 1.80 meter lang, heeft een gezet postuur en zeer kort blond haar. Hij droeg een donkere broek, een licht gekleurd jack en een donkerkleurige pet. De jongen reed op een donkergroene damesfiets, model mountainbike.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van deze beroving. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900 88 44.