3 e persbericht van maandag 28 november 2005

Eindhoven 28-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte met bier aangehouden voor bedreiging

De politie heeft maandag rond 16.45 uur een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Kruisstraat. Hij liep daar met een geopend blik bier, en dat mag daar niet. Uit nader onderzoek bleek dat de man werd gezocht voor een bedreiging op dinsdag 8 november. Hij zou toen rond 13.30 uur personeel van een winkel aan de Kruisstraat met een mes hebben bedreigd. Dat gebeurde nadat hij dronken in de winkel kwam en werd weggestuurd. Na de bedreiging ging hij er vandoor en was sindsdien spoorloos. Na de aanhouding vandaag is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man opgepakt voor bedreigen vriendin

De politie heeft maandagmiddag rond 17.00 uur een man van 21 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de laatste maanden zijn 19-jarige Eindhovense vriendin geregeld heeft mishandeld en bedreigd. De man is aangehouden bij haar woning in Eindhoven-Gestel. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Heezerweg is maandagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1050 gecontroleerde voertuigen reden er 40 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Eindhoven: Getuigen ongeval gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval van maandagmiddag op de kruising Winston Churchilllaan/Genovevalaan. Rond 15.55 uur botsten daar twee autos tegen elkaar. Daarbij raakte een 65-jarige vrouw uit Nuenen, die als bijrijder in één van de autos zat, gewond. Ze is met een gebroken borstbeen en letsel aan enkele nekwervels opgenomen in een ziekenhuis. De 69-jarige bestuurder van de wagen, een man uit Nuenen, raakte niet gewond. Hij reed met zijn auto over de Winston Churchilllaan vanuit de richting Nuenen. Op de kruising botste hij op de wagen van een 52-jarige man uit Dordrecht. Ook deze reed over de Winston Churchilllaan, maar kwam van de andere kant. Hij wilde linksaf de Genovevalaan inrijden. Ook hij raakte niet gewond. Omdat de toedracht van de aanrijding onduidelijk is, is de politie is op zoek naar mensen die de aanrijding hebben gezien. Met name wordt gezocht naar de bestuurder van een rode auto die meteen na het ongeval vanuit de Winston Churchilllaan de Genovevaan is ingereden. De getuigen kunnen zich melden bij de politie in Woensel-Noord via 0900-8844.

Valkenswaard: Fietser omgekomen bij aanrijding

Een man van 74 jaar uit Valkenswaard is maandagochtend rond 11.50 uur om het leven gekomen bij een aanrijding op de kruising Dommelseweg/Barentszstraat. De man reed op een fiets op de Barentszstraat. Hij is geraakt door een vrachtwagen die vanuit de Barentszstraat rechtsaf de Dommelseweg op reed. De vrachtwagen werd bestuurd door een 57-jarige man uit Valkenswaard. De fietser is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Oirschot: Meer aanhoudingen mishandeling

De politie heeft maandag overdag nog twee verdachten aangehouden in verband met de mishandeling van afgelopen zaterdag (zie 2e persbericht van vandaag). Het gaat om een 17-jarige jongen uit Eindhoven en een man van 19 jaar uit Oirschot. Hun betrokkenheid bij de mishandeling wordt nog onderzocht. Ze zijn in verzekering gesteld. Er zitten nu in totaal vier verdachten vast.

Bakel: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Auerschootseweg zijn maandag tussen 11.55 en 13.30 uur 25 overtredingen geconstateerd. Er werden 510 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan.