Politie Zeeland


---


O-7350-2005 Vuurwerk
Vanochtend rond 11.05 uur heeft de politie, op een school in Krabbendijke, een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen (beiden uit Krabbendijke) aangehouden.
De twee waren door personeel van de school betrapt op het afsteken van vuurwerk.
Ook de verkoper van het vuurwerk, een 17-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal, is rond 13.00 uur die middag in zijn woning aangehouden.
In de woning is een partijtje vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.
Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

W-7351-2005 Winkeldiefstal, Vlissingen
Maandagmiddag rond 15.30 uur heeft de politie, in de Lidl aan de Bonedijkestraat in Vlissingen, een 15-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden wegens winkeldiefstal.
De jongen had een pakje sigaretten gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

O-7352-2005 12-jarige jongen aangereden-Getuigenoproep
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is op de Beukenstraat in Goes een 12-jarige jongen uit Goes aangereden door een personenauto.
Een onbekende automobilist (hij bestuurde een donkergroen auto, stationcar) reed over de Beukenstraat komende uit de richting van Dirk v.d. Broek.
Op de kruising Beukenstraat, Populierenstraat verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 12-jarige fietser uit Goes.
De jongen kwam, als gevolg van de aanrijding, ten val. Hij werd door een buurtbewoner (in huis) opgevangen. Ook de automobilist zou, na het wegzetten van zijn auto, naar de woning gaan, maar kwam niet opdagen.
De jongen bleek, na onderzoek bij de huisartsenpost, een gekneusde pols te hebben. Vandaag (maandag) deed hij bij de politie aangifte van de aanrijding.
De politie verzoekt getuigen van de aanrijding zich te melden.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.