FNV Bondgenoten stakingen bij Smit Tak

Fnv bondgenoten

PERSAANKONDIGING

Utrecht, 27 november 2005

Wat: 48-uurs staking personeel Smit Tak
Waar: Waalhaven OZ 85, Rotterdam
Wanneer: vanaf maandag 28 november, 10.00 uur

FNV Bondgenoten: stakingen bij Smit Tak

Gesprekken dit weekend met de directie van Smit over het bedrijfsonderdeel SmitTak (tegenwoordig Heavy Lift en Transport) over een nieuwe CAO zijn op niets uitgelopen. De directie is niet bereid om tegemoet te komen aan de eis van FNV Bondgenoten inzake de structurele loonsverhoging. Maandag 28 november om 10.00 uur legt het personeel in binnen- en buitenland van Smit Tak voor 48 uur het werk neer.

'Ondanks alles blijft het management blind voor de belangen van de werknemers', zegt Cees Bos, bestuurder van FNV Bondgenoten. Het mislukken van het overleg dit weekend maakt duidelijk dat directie en personeel van Smit Tak lijnrecht tegenover elkaar staat en dat er voorlopig geen doorbraak lijkt te komen in het CAO-conflict. 'De directie heeft tot nog toe geen stap in onze richting gezet op het gebied van een structurele loonsverhoging. Het lijkt alsof ze een verborgen agenda hebben en daardoor geen centimeter toe willen geven', aldus Bos.

De 48 uurs-staking bij Smit Tak heeft ook gevolgen voor de werkzaamheden die in het buitenland worden verricht. Zo zijn werknemers van deze divisie werkzaam in onder andere Brazilië en in de Golf van Mexico, waar zij de vernielingen van de orkaan Katharina aan het herstellen zijn. Dit keer legt ook het personeel van het magazijn het werk neer waardoor onder andere potons voor bergingswerkzaamheden niet worden opgebouwd. Ook het personeel van sleepdienst Eerland legt het opnieuw het werk neer, dit keer voor 48 uur. Dit houdt in dat de duw- en sleepvaart op de binnenwateren vanaf 10.00 uur stil komt te liggen. Boten van Eerland brengen bijvoorbeeld potons en kranen op de plaats van bestemming.

Bij Smit Tak werken ongeveer 250 mensen.