Gemeente Tilburg

10-10-2005
Chinese handelsmissie bezoekt Tilburg
Logistiek en recreatie als speerpuntsectoren

Van 29 november tot en met 1 december zal een Chinese handelsmissie uit Changzhou Tilburg bezoeken. Dit bezoek is een vervolg op de recente Tilburgse missie naar Changzhou, waarbij de band tussen beide steden een nieuwe impuls is gegeven.

Dit snelle tegenbezoek wijst op de grote belangstelling voor de economische kansen van samenwerking. Wij willen beiden werk maken van de mogelijkheden die de sectoren logistiek en toerisme/recreatie bieden. Dat zijn twee belangrijke Tilburgse en Middenbrabantse economische pijlers, geeft wethouder Hans Janssen van economie aan.

Bij het bezoek van de Tilburgse delegatie aan Changzhou zijn er contacten gelegd met het Changzhou Foreign Trade & Economic Cooperation Bureau. Daarnaast bezocht de Tilburgse afvaardiging verschillende Chinese bedrijven. Een belangrijk doel van de Tilburgse handelsmissie was om het vestigingsklimaat in Tilburg onder de aandacht te brengen.

De Chinese delegatie zal worden ontvangen door burgemeester Vreeman en wethouder Janssen. Tijdens het bezoek wordt een ontmoeting met enkele raadsleden gepland en zullen op initiatief van de Kamer van Koophandel enkele Tilburgse bedrijven worden bezocht.

Efteling
In het programma wordt ook ruimte ingebouwd voor recreatie: de delegatie wil namelijk graag de Efteling bezoeken. Overigens niet zonder reden: Het China Dinosaur Park, een nieuw recreatiepark in China, wil graag kennis uitwisselen met de Efteling over themaparken.