Universiteit van Amsterdam

De achtergronden van de humanitaire crisis in Sudan: de internationale reactie


Lezing Holocaust- en genocidestudies

dinsdag 29 november 20.00 - 21.30 uur
In de lezingencyclus Explaining Darfur lichten nationale en internationale experts de achtergronden van de humanitaire crisis in Darfur toe. In de derde lezing geeft Nick Grono van de International Crisis Group (ICG) een overzicht van de internationale reactie op het conflict in Darfur. Ook zal hij spreken over de mogelijkheden van conflictresolutie. De ICG volgt wereldwijd beginnende conflictsituaties en schrijft rapporten en overheidsadviezen over bestaande conflicten. Als expert op gebied van conflictpreventie en interventie zal Grono discussiëren over de invloed van de ICG en andere non-gouvernementele organisaties zoals het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en Human Rights Watch. Grono gaat in op de redenen voor interventie en de middelen die de internationale gemeenschap hiervoor ter beschikking staan. Ook zal hij aanbevelingen geven voor verbeteringen op dit gebied. Leslie Lefkow, adviseur van Human Rights Watch, is referent. Dit is de derde lezing in een reeks van vier, georganiseerd door het Centrum voor Holocaust en Genocide Studies (CHGS) van de UvA en het NIOD, en studenten van Humanity in Action. De vierde lezing vindt plaats op 13 december.
Locatie: UvA, Doelenzaal, Singel 425, Amsterdam Toegang vrij. Voor meer informatie en aanmelding: Silvia Rottenberg (CHGS), e-mail: s.rottenberg@chgs.nl. Zie ook: www.chgs.nl.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.