Gemeente Aalburg


29 november raadsledenspreekuur in Veen

Aanleiding
Om de afstand tussen de inwoners van Aalburg en de politiek verder te verkleinen zijn een aantal actiepunten benoemd die in deze raadsperiode op de rol gezet moeten worden.

Een vergadering op locatie van de commissie Grondgebied in Babyloniënbroek was hier een voorbeeld van. Een andere benoemde actie is het invoeren van raadsledenspreekuur in de kernen.

De raad van Aalburg hoopt op deze manier meer contact met de burgers te krijgen en te horen welke zaken de burgers graag onder de aandacht van de politiek willen brengen.

Er zijn al raadsledenspreekuren geweest in Meeuwen, Drongelen, Eethen,Genderen en Wijk en Aalburg.

Dinsdag 29 november 2005 wordt er een raadsledenspreekuur van de gemeenteraad van Aalburg gehouden in het dorpshuis te Veen.

Opzet

Op deze spreekuren zijn altijd twee raadsleden aanwezig, die de gehele raad van Aalburg vertegenwoordigen. Op de spreekuren kunnen vragen worden gesteld over alle mogelijke onderwerpen. Bij onderwerpen die niet voor het spreekuur bedoeld zijn, zoals het aanvragen van vergunningen, de behandeling van bezwaar- of beroepschriften of klachten over ambtenaren en bestuurders zal worden verwezen naar de hiervoor specifiek vastgestelde procedures.

Ook is het mogelijk over onderwerpen een uitgebreidere discussie te voeren met de raadsleden en het aanwezige publiek.

Tijdens deze avonden worden geen besluiten genomen. Het gaat vooral om gedachtewisseling en informatievergaring tussen inwoners en raadsleden.

De spreekuren zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Aalburg ongeacht in welke kern zij wonen. Dit geldt ook voor de te bespreken onderwerpen, die kunnen betrekking hebben op alle dorpen.

De spreekuren zijn openbaar. Als er onderwerpen zijn waar inwoners persoonlijk met de raadsleden over van gedachten willen wisselen is er na afloop van het spreekuur de mogelijkheid afspraken daarover te maken.

De raadsledenspreekuren zijn van 19.30 tot 21.00. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

De gemeenteraad van Aalburg hoopt dat velen de weg naar het raadsledenspreekuur zullen vinden