Gemeente Schiedam


De commissie Wonen en Groen vergadert

Op dinsdag 29 november 2005, aanvang 20.00 uur , Stadserfcomplex, Aleidazaal, Stadserf 1, Schiedam.

De vergadering is openbaar. Voorzitter is het raadslid de heer H. Hofland.

Onderwerpen op de agenda zijn onder meer:

Toelichting plannen Reconstructiecommissie Midden-Delfland.

Medewerkers van de reconstructiecommissie Midden-Delfland presenteren de plannen voor het gebied, direct ten noorden van Schiedam.

De commissie is in de gelegenheid te reageren op deze presentatie.

Ernstige waterverontreiniging singel Heijermansplein/klachten van de heer Waqué.

De heer Waqué heeft eerder gebruik gemaakt van het spreekrecht voor aanwezigen in de vergadering van de gemeenteraad van 7 november 2005.

Op verzoek van de CDA-fractie wordt dit punt thans geagendeerd in de commissie Wonen en Groen.

De heer Waqué is uitgenodigd nogmaals een korte toelichting te geven op het door hem geschetste probleem.

De commissie is in de gelegenheid hierop te reageren.

Vragen A. Hekman toepassing industriële restwarmte/Presentatie Warmtebedrijf.

Medewerkers van het Warmtebedrijf verzorgen een presentatie.

De commissie is in de gelegenheid te reageren op deze presentatie.

Aan de commissie wordt een standpunt gevraagd of voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden van het gebruik van industriële restwarmte financiële middelen moeten worden gereserveerd.

Afvalbeleidsplan/Diftar.

De leden van de commissie, de heren Haan en Houtkamp, hebben bij de behandeling van dit onderwerp in de vergadering van de gemeenteraad van 19/20 september 2005 aangekondigd hierop terug te komen in een commissievergadering en met de verantwoordelijk portefeuillehouder te discussiëren over het al of niet invoeren van Diftar.

Reinigingsinspectie.

Aan de commissie wordt onder meer gevraagd in te stemmen met het voteren van een krediet van .25.000,-- voor de aanschaf van een bedrijfsauto voor de Licht blauwe brigade.

Kredietaanvraag uitbreiding buurtfietsenstalling Jan van Avennesstraat en 16 fietstrommels in Schiedam-Oost en ¿West.

Aan de commissie wordt gevraagd in te stemmen met het voteren van een krediet van .45.350,-- voor de uitbreiding/inrichting van de buurtfietsenstalling in de Jan van Avennesstraat en 16 fietstrommels.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De complete agenda kunt u hier vinden.. Inspreken bij agendapunten is in de regel mogelijk, echter niet bij het verslag en de voortgangslijst. Ook is er een rondvraag voor het publiek, waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

Informatie bij dhr. H.C. Jansson, tel.: 010-2465434, e-mail: hc.jansson@schiedam.nl, secretaris van de commissie Wonen en Groen.