Gemeente Boxmeer


Herinrichting Kalverstraat en Heilig Hartplein Maashees

In de kern Maashees zijn werkzaamheden gepland in de Kalverstraat en aan het Heilig Hartplein. Een gedeelte van de riolering in de Kalverstraat is slecht moet worden vervangen. De bestrating van de Kalverstraat en het Heilig Hartplein is in het kader van het regulier wegonderhoud aan vernieuwing toe. Deze werkzaamheden bieden een uitgelezen mogelijkheid de kern opnieuw in te richten, zodanig dat de omgeving verkeersveiliger wordt. Bovendien ligt er een wens parkeervoorzieningen te treffen. Daaraan kunnen we dan ook tegemoet komen.

Herinrichtingsplan
De herinrichting van de Kalverstraat en het Heilig Hartplein is weergegeven in een herinrichtingsplan. Dit plan is tot stand gekomen in samenwerking met de Dorpsraad Maashees, de werkgroep Kalverstraat, Havens Graanhandel en de gemeente Boxmeer.

De herinrichtingswerkzaamheden betreffen het volgende:
* rioleringswerkzaamheden

* bestratingswerkzaamheden

* aanleg van groenvoorzieningen.

* verkeersmaatregelen

De verkeersmaatregelen houden met name in dat er in de Kalverstraat een trottoir komt en dat er op het Heilig Hartplein parkeerplaatsen worden aangelegd. De aansluitingen van de inrichting van Havens Graanhandel en de Kalverstraat op de Mgr. Geurtsstraat worden gescheiden uitgevoerd, tot een aparte inrit en rijweg.

Start werkzaamheden
Het is de bedoeling begin februari 2006 met de
uitvoeringswerkzaamheden te starten. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ruim twee maanden duren.

Inloopavond
Op dinsdag 29 november organiseren we een inloopavond in het Gemeenschapshuis Plein 27 aan de Monseigneur Geurtsstraat 27a in Maashees. Tijdens de inloopavond informeren we u over het herinrichtingsplan van de Kalverstraat en het Heilig Hartplein. Bovendien leggen we de tekeningen voor de herinrichting ter inzage, zodat u zelf kunt zien wat er gaat veranderen. Heeft u vragen, stel ze tijdens de inloopavond. U bent van harte welkom van 18.30 tot 20.30 uur.

Informatie
Informatie over het bovenstaande ontvangt u tijdens de inloopbijeenkomst op 29 november. U kunt ook bellen met H. van Delden, afdeling Ruimtelijk Beheer, tel. (0485) 585949.