Gemeente Wijk bij Duurstede

Oudereninfobus komt naar Wijk bij Duurstede

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is begonnen aan een driejarige toer met de I-NFO PlusBus door Nederland. Deze bus bevat informatie voor ouderen over hulpmiddelen, mobiliteit, wonen en ontspanning. Op 29 november 2005 is de bus in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Via de I-NFO PlusBus wil Ouderenhulp haar voorlichting zo dicht mogelijk bij de ouderen brengen. In samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede (SWOW) en de gemeente informeert Ouderenhulp over de lokale ontmoetingsactiviteiten of mogelijkheden op het gebied van thuiszorg. Bestuursleden van de SWOW zullen in de bus aanwezig zijn.

Ook is er onder andere informatie over beveiliging van huizen en zijn er tips om oplichting tegen te gaan. Daarnaast is er aandacht voor tal van hulpmiddelen en financiële regelingen waar ouderen aanspraak op kunnen maken.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is het enige fonds in Nederland dat geld inzamelt uitsluitend bedoeld voor kwetsbare ouderen. Hierbij richt Ouderenhulp zich op de volgende speerpunten: verminderen van eenzaamheid, verbeteren van de zorg, vergroten van de veiligheid, armoedebestrijding en gezond oud worden.

Wethouder Carel van Gelder zal op 29 november 2005, samen met Cor Vermeulen, voorzitter van de SWOW, om 9.15 uur het officiële startsein geven voor de rondgang door de gemeente. Dit zal plaatsvinden in de bus die op dat moment voor het gemeentehuis in de Karel de Grotestraat staat.

De tijden en standplaatsen op dinsdag 29 november zijn:

9.15 tot 10.00 uur Wijk bij Duurstede, voor het gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat

10.30 tot 12.30 uur Langbroek, het parkeerterrein van de sportvelden aan de Marijkelaan

13.00 tot 15.00 uur Cothen, het parkeerterrein van het Dorpshuis aan de C.B. Kentiestraat

15.30 tot 18.00 uur Wijk bij Duurstede, voor de kerk op de Markt


* Geplaatst op: 23-11-2005 10:54:10