Gemeente Putten

Ondertekening koop-/realisatieovereenkomst ten behoeve van Bijsteren (24-11-2005)

---

Putten, 24 november 2005

Op dinsdag 29 november 2005 vindt de ondertekening plaats voor de koop- en realisatieovereenkomst (ROK) van de 1^e bouwfase van de woningen in het plan Bijsteren. Het gaat hierbij om de woningen die gerealiseerd worden door Bemog Projektontwikkeling Almere BV. Bemog ontwikkelt in totaal 78 woningen en verkoopt 4 particuliere bouwkavels. Van de 78 woningen zullen er 52 worden gebouwd door Puttense bouwbedrijven, die zijn verenigd in de GPB (de Gezamenlijke Puttense Bouwbedrijven) en 26 door Groothuis Woningbouw.

Eerder werd al een koop- en realisatieovereenkomst gesloten voor de bouw van 38 woningen die gerealiseerd worden door Bouwbedrijf R. van de Mheen BV.

Ook vindt de ondertekening plaats van de overeenkomsten met de Woningstichting Omnia voor de goedkope koopwoningen.

Door deze ondertekening verkoopt de gemeente Putten de benodigde gronden aan de ontwikkelaars en deze nemen de verplichting op zich om de woningen in de 1^e bouwfase, conform de voorwaarden, te realiseren.

De Woningstichting Omnia wordt de beheerder van de goedkope koopwoningen, die worden uitgegeven onder het principe kopen met korting (= KmK, voorheen MGE, maatschappelijk gebonden eigendom). In de eerste verkoopfase gaat het om 7 KmK-woningen, maar in het totale plan Bijsteren zijn 108 goedkope KmK-woningen gepland. Bij deze eerste verkoopfase blijkt dat er veel belangstelling is voor deze woningen en dat voldoende kandidaten aan de gestelde criteria voldoen.