Mesos Medisch Centrum



25 november 2005

Kinderafdeling van Mesos krijgt twee beeldtelefoonzuilen

Dinsdag 29 november a.s. overhandigt de Stichting Robin twee beeldtelefoonzuilen aan patiëntjes en pedagogisch medewerkers van de Kinderafdeling van Mesos Medisch Centrum. Met deze beeldtelefoonzuilen kunnen kinderen met beeld naar huis en school telefoneren.

Voor kinderen die vaak en/of langdurig in het ziekenhuis worden opgenomen, is communicatie in woord, spraak én beeld belangrijk. Door op deze manier contact te onderhouden met het gezin, familie, vriendjes, school en klasgenootjes wordt voorkomen dat deze kinderen, weg uit hun vertrouwde omgeving, in een sociaal isolement terechtkomen.

De beeldtelefoonzuil, een initiatief van Stichting Robin, biedt uitkomst. Dit is een compact, verrijdbaar apparaat waarin een telefoon, beeldscherm, toetsenbord, computer en camera geïntegreerd zijn. Hiermee kan een kind, vanuit het ziekenhuisbed, per telefoon, per beeldtelefoon én per e-mail contact houden met het `thuisfront'. Bij een beeldtelefoonzuil worden twee beeldtelefoons meegeleverd die de ouders mee naar huis kunnen nemen. Zij kunnen de ene beeldtelefoon ter vervanging van de gewone telefoon aansluiten en de tweede beeldtelefoon kan bijvoorbeeld op school neergezet worden.

De ervaring is dat de zuilen enthousiast worden gebruikt. Vooral op bepaalde ´gezinsmomenten´, zoals het welterusten zeggen voor het slapen gaan, worden de zuilen veelal als meerwaarde gezien en bevorderen het welbevinden van de kinderen.

De beeldtelefoonzuilen worden door fondsen gefinancierd en geschonken aan zorginstellingen.