Stichting samenbinding

Persbericht

Radicalisering moslimjongeren: Feit of Fictie?

Er zijn veel misvattingen over de radicalisering van moslimjongeren in Nederland. In het publieke debat is vaak geen ruimte voor de mening van jongeren over dit verschijnsel. Veel jongeren ergeren zich juist aan de misvattingen die veelvuldig herhaald worden in het publiek debat.

Op dinsdag 29 november vindt het debat .Radicalisering moslimjongeren: Feit of Fictie?. plaats in het Felix Meritis in Amsterdam (Keizersgracht 324). Jongeren van 24 verschillende jongerenorganisaties zullen hun mening geven over de radicalisering in de Amsterdamse samenleving. Verder zullen zij ingaan op het verschil tussen de beeldvorming en de realiteit van de radicalisering van moslimjongeren. Door het debat willen de organisatoren misvattingen bestrijden en een denkbeeldige brug bouwen tussen verschillende culturele en religieuze groeperingen, waaronder autochtonen, allochtonen, moslims, christenen, joden, hindoes, boedhisten en overige religies.

Aansluitend zal er een paneldiscussie plaatsvinden met: mw. M. Slootman, onderzoeker Universiteit van Amsterdam, dhr. C. Cörüz, Tweede kamerlid CDA, dhr. Saoed Kadje, Islamgeleerde en uitgever Dar Al-ilm, mw. Floor Booys, journalist Algemeen Dagblad, mw. Naima Azough, Tweede kamerlid Groenlinks, dhr. Edwin Bakker, onderzoeker Instituut Clingendael.
Het debat wordt geleid door dhr. Mark de Bruijn (redacteur 2 Vandaag)

Islam and Christianity is een project dat ontwikkeld is door MEX-IT en AAED Management om misvattingen in de Nederlandse samenleving te bestrijden en om een bijdrage te leveren aan het wederzijdse vertrouwen van verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. Islam and Christianity organiseert in totaal 4 debatten en één afsluitende internationale conferentie.