Gemeente Assen


Speculaasconcert al tien jaar een succes

ASSEN, 28 november 2005

Tien jaar geleden begon het Speculaasconcert als een kleinschalig initiatief in het Stadhuis met meer ouders dan kinderen. Onvergelijkbaar met drie keer een overvolle Marsdijkhal waar 2400 kinderen uit Assen swingen en meezingen met de JWF Kapel. Het jubileum Speculaasconcert vindt plaats op 29 november.

Het succes van tien jaar Speculaasconcert in Assen krijgt dit jaar navolging in drie andere gemeenten. In Almelo, Heerde en Oldenzaal vinden dit jaar ook speculaasconcerten plaats voor kinderen van de basisschool.

Het is voor de tiende keer dat de gemeente Assen en het comité Sinterklaasintocht het concert organiseren voor kinderen van de groepen een tot en met vier van basisscholen. Op vijf na hebben alle basisscholen uit Assen zich voor het concert aangemeld. Vanwege dit grote aantal aanmeldingen zal de JWF Kapel ook dit jaar drie maal optreden. Het eerste concert begint op 9.30 uur, het tweede en derde om 11.00 uur en 13.45 uur.

De Johan Willem Friso kapel verzorgt een gevarieerd optreden waarbij leerlingen kennis maken met de verschillende instrumenten die bij de kapel spelen. Maar voorop staat natuurlijk het plezier maken, dansen en het met elkaar zingen. Een gevarieerd programma met hits en vanzelfsprekend Sinterklaasliedjes staat borg voor een spetterend concert.

Vanzelfsprekend zullen Sinterklaas en zijn Pieten bij het concert van de JWF kapel aanwezig zijn. Zij worden afwisselend welkom geheten door de burgemeester of de loco burgemeester van Assen.