Time : 3:59:13 PM
Date : Monday, November 28, 2005
Sender Name: Mediargus NV

Vlaamse Online kranten nu ook op Mediargus

Mediargus, een dochteronderneming van alle Vlaamse krantenuitgevers, is reeds vijf jaar de vertrouwde schakel tussen uitgevers en gebruikers van digitale persknipsels. Het bedrijf is vooral bekend als de digitale persdatabank van Vlaamse kranten en tijdschriften.

Vanaf morgen, dinsdag 29 november 2005 voegt Mediargus 8 nieuwe publicaties toe aan het bestaande aanbod. Het gaat om de totaliteit van de Vlaamse online kranten: Tijdnet, De Standaard Online, De Morgen Telex, Gva.be, Hbvl.be, HLN.be, Nieuwsblad.be en Hetvolk.be.

Alle artikels die op de krantenwebsites verschijnen kan je voortaan ook terugvinden in de database van Mediargus. Met één zoekactie kan je vanaf nu alle papieren en digitale kranten tegelijk doorzoeken. De online versies bevatten alle gratis én alle betalende artikels van deze sites.

Daarenboven doet Mediargus ook een extra inspanning om de informatie nog sneller bij de klant te krijgen. Alle websites bieden nieuwsberichten heet van de naald aan. Om deze op te volgen, verstuurt Mediargus vanaf morgen 3 maal per dag de gewenste persknipsels naar wie dat wenst: om 7 uur zoals voordien en nu ook om 10u30 en om 15u30.

Hiermee biedt Mediargus een unieke dienst aan die tal van voordelen heeft ten opzichte van de klassieke zoekmachines zoals Google. Daar vind je immers weinig artikels van de dag zelf op terug en de rangschikking van de resultaten houdt geen rekening met wat het meest recente nieuws is. Tenslotte vind je de artikels uit het betalende gedeelte van de site en uit de papieren krant helemaal niet terug via Google.

Om het volledige pakket van online kranten toe te voegen aan je bestaande abonnement bij Mediargus moet je rekenen op een budget van 558 euro per jaar. Voor die prijs krijg je ook toegang tot de originele "BelgaWeb" berichten waarop internetsites zich baseren om real time nieuws te brengen. Een must voor de professionele informatiegebruiker die op zoek is naar tijdswinst, volledigheid en up to date persinformatie.

Contact:
Patrick Lacroix
Algemeen Directeur
Mediargus NV
F.Pelletierstraat 8A
1030 Brussel
GSM +32/496.12.12.88
Patrick.lacroix@mediargus.be
www.mediargus.be
www.tijdnet.be
www.destandaard.be
www.demorgen.be
www.gva.be
www.hbvl.be
www.hln.be
www.nieuwsblad.be
www.hetvolk.be
www.belga.be