Ministerie buza

http://www.minbuza.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht
28 november 2005

MINBZ: Ministers Bot en Van Ardenne ontvangen Soedanese minister Akol

Dinsdagmorgen 29 november ontvangen de ministers Bot (Buitenlandse Zaken) en Van Ardenne (Ontwikkelings-samenwerking) de nieuwe Soedanese minister van Buitenlandse Zaken Lam Akol.
Aan het eind van het gesprek (van 09.45 - 10.00) is er een persmoment met de ministers Akol, Bot en Van Ardenne. Dit persmoment zal plaatsvinden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nederland zet zich al geruime tijd in voor Soedan, zowel op politiek, humanitair, ontwikkelings-, als veiligheidsgebied. Op politiek vlak is Nederland actief als lid van de commissie die toeziet op de implementatie van het vredesakkoord en als lid van de zogenaamde Troika Plus, een groep van 4 landen die zich politiek actief inzetten voor vrede en stabiliteit in Sudan. Op wederopbouwgebied is Nederland één van de grootste donoren.
Indien parlementaire goedkeuring wordt verkregen zal Nederland eveneens 35 personen voor de waarnemersmissie van de VN (UNMIS) beschikbaar stellen. Dit laatste punt zal tijdens een speciaal Algemeen Overleg a.s. woensdag met de Tweede Kamer worden besproken.




Ministerie van Buitenlandse Zaken