Eemland noord 09.45 uur

Utrecht 29-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Wijkagent Baarn neemt afscheid van de politie

De Baarnse wijkagent Bertus van Es gaat na 36 jaar actieve en gevarieerde dienst in de regio Utrecht zijn loopbaan bij de politie beëindigen. Hij gaat gebruik maken van de Tijdelijk Ouderen Regeling.

Bertus, zoals velen hem plegen te noemen, is al sinds 1969 verbonden aan de gemeente Baarn. Bij de gemeentepolitie Baarn begonnen in het uniform heeft hij vele functies binnen de politie bekleed. Zowel binnen de recherche als het verkeer heeft Bertus zijn sporen verdiend om uiteindelijk in 1995, na de reorganisatie van de politie, wijkagent te worden in de wijk Hei en Eemdal in Baarn. In de functie van wijkagent stond Bertus midden in de samenleving en beschikte hij over een uitgebreid netwerk in de wijk. Vanuit die hoedanigheid is hij van absolute meerwaarde geweest voor de uitvoering van de politietaken in de gemeente Baarn.

Zijn afscheidsreceptie is op donderdag 1 december 2005, van 16.30 tot 17.30 uur, in de Herberg van Paulus aan de Stationsweg 16 Baarn.

Rijden onder invloed

BAARN- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 00.45 uur werd de 38-jarige man uit Baarn gecontroleerd op Sparrenlaan omdat hij slingerend op zijn snorfiets reed. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 910 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op maandagavond raakte twee personen gewond na een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Bunschoten-Spakenburg over de Zuiderzeelaan. Zij liet hierbij een tegemoetkomende snorfietser niet voor gaan. Een aanrijding ontstond en de twee opzittenden van de snorfiets, twee 16-jarige meisjes uit Bunschoten-Spakenburg, kwamen ten val. Ze werden vervoerd naar het ziekenhuis en werden hier behandeld aan hun lichte verwondingen.