Heuvelrug 09.45 uur

Utrecht 29-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Rijden onder invloed

DOORN- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 00.45 uur werd de 31-jarige man uit Zeist gecontroleerd op Drift. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 685 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren, maar hij weigerde dit. Hierop is zijn auto ingenomen en achter het hek geplaatst.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verlichtingscontrole

DOORN- Op de Beaufortweg werd van 20.00 uur tot 22.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 11 personen een bekeuring voor het rijden zonder verlichting.

Politie zoekt gotenreinigers

DOORN De politie is op zoek naar twee mannen, die vorige week in Doorn bij verschillende huizen langs de deuren zijn gegaan.

Het tweetal bood aan om de goten te reinigen. Indien interesse was, werden de namen van de mensen genoteerd en verdwenen de gotenreinigers weer met de mededeling dat belangstellenden nog wel gebeld zouden worden.

Ook bij een vrouw aan de Van Heemskercklaan werd op 23 november aangebeld. Een dag later bleek dat s nachts bij haar was ingebroken en de dieven geld hadden weggenomen.

De politie denkt dat de gotenreinigers mogelijk wat andere informatie noteerden dan de belangstelling voor reiniging.

Degenen die eveneens zijn bezocht, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (wijkteam Doorn).

Vuurwerk aangetroffen
LEERSUM- Op vrijdag werd een partij vuurwerk aangetroffen. Na binnengekomen informatie ging de politie naar de woning van de verdachte aan de Rijksstraatweg. De 24-jarige bewoner gaf inderdaad toe 43 kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit te hebben. Het ging hier om nitraat klappers en 100.000 klappers. Dit vuurwerk werd ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.