Gemeente Geertruidenberg


Servicepunt vrijwilligers start spreekuur in Raamsdonskveer

foto zorgloket klein.JPG
Op 23 november 2005 is het Servicepunt Vrijwilligers (SPV) een fysiek loket in de gemeente Geertruidenberg gestart. Wethouder E. Kooi verrichtte de openingshandeling. Nadat eerder in het jaar het SPV zijn diensten heeft aangeboden via het internet en de telefoon, kunnen inwoners van de gemeente Geertruidenberg nu ook naar het spreekuur. Dat spreekuur is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur aan de Rembrandtlaan 5 te Raamsdonksveer. U kunt hier dan gewoon binnenlopen en zult te woord worden gestaan door een medewerker van het SPV.

Diensten
Het SPV kan u van dienst zijn als u vragen heeft over vrijwilligerswerk. Het kan zijn dat u op zoek bent naar vrijwilligerswerk of informatie wilt over vrijwilligerswerk. Het kan ook zijn dat u vanuit uw organisatie of instelling op zoek bent naar vrijwilligers. Het SPV kan u helpen bij het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Maar ook als u vragen heeft over vrijwilligerswerk vindt u hier mogelijk antwoorden. Het kan dan gaan om vragen over inkomsten uit vrijwilligerswerk of vragen over verzekeringen voor vrijwilligers. Vragen over opleidingen voor vrijwilligers of contracten die afgesloten moeten worden. Kortom: als u al vrijwilliger bent en daar vragen over heeft of als u graag vrijwilligerswerk wilt gaan doen en niet precies wat of hoe, dan is het spreekuur van het SPV een prima start voor u.
Ook organisaties die vacatures voor vrijwilligerswerk moeilijk ingevuld krijgen of ook vragen hebben over vergoedingen aan vrijwilligers of contracten die ze af kunnen sluiten e.d. kunnen bij het SPV terecht.

Vrijwilligerswerk
De gemeente Geertruidenberg hecht veel waarde aan haar vrijwilligers en is ook erg tevreden over het grote aantal mensen dat zich in de gemeente vrijwillig inzet. Mensen die het verenigingsleven vrijwillig ondersteunen, sportorganisaties, culturele instellingen en recreatieve clubs, maar ook inwoners in buurtverenigingen of vrijwilligers in de zorg of in het onderwijs. Landelijk gezien zet 40% van de bevolking zich regelmatig in als vrijwilliger. Voor de gemeente Geertruidenberg betekent dat ongeveer 10.000 mensen die zich regelmatig belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Zij vormen een belangrijke groep in de samenleving.
De plaats en inzet van de vrijwilligers in onze samenleving is dan ook even belangrijk als vanzelfsprekend. Tegelijkertijd weten we dat het niet altijd eenvoudig is om goede vrijwilligers te vinden. Het SPV is er dan om u daarbij een helpende hand toe te steken.

Vragen
Het SPV is onderdeel van de welzijnsorganisatie Trema. Heeft u vragen over vrijwilligerswerk of vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met Trema, Antoinet de Bruijn of Toon van Ham, telefoon 0183-408444 of kom langs op het spreekuur in Raamsdonksveer: elke woensdag van 14.00 tot 16.30u.