Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 29-11-2005 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Straatroof

UTRECHT - Op de Ridderlaan vond maandagavond een beroving plaats van een vrouw. Hierbij werden uit haar auto twee tassen weggenomen.

Omstreeks 20.30 uur wilde en 26-jarige vrouw uit Utrecht op de Ridderlaan in haar auto stappen. Op het moment dat zij de auto van de centrale deurvergrendeling haalde hoorde zij dat haar kofferbak werd geopend. De vrouw zag een voor haar onbekende jongen twee tassen uit haar kofferbak halen. De jongen rende weg in de richting van de Slotlaan waar hij achter op een gereedstaande scooter sprong en samen met een mededader wegreed.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 - 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie een meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan het Radboudkwartier zag omstreeks 14.15 uur een meisje kleding meenemen zonder deze eerst af te rekenen. Het 17-jarige meisje uit Utrecht liep direct naar een andere winkel en probeerde de gestolen kleding daar te verstoppen. De Utrechtse werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het bureau werd zij voor verhoor ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Zandpad een voertuig op het trottoir geparkeerd staan. De agente spraken de bestuurder - die nog in het voertuig zat - aan op zijn verkeersgedrag. De 51-jarige bestuurder uit IJsselstein kon geen goede uitleg geven en rook sterk naar alcohol.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 495 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Auto in sloot

UTRECHT - Maandagavond werd door onbekenden een auto aan de Vechtdijk het water ingeduwd.

Een 34-jarige bewoonster hoorde omstreeks 21.40 uur geschreeuw buiten voor haar woning. Op het moment dat zij poolshoogte ging nemen hoorde de vrouw een plons en zag dat haar voertuig alleen nog met de voorwielen op de kant stonden en de volledige achterkant lag in het water.Vermoedelijk heeft baldadige jeugd de auto in het water geduwd. Door middel van een takelwagen werd het voertuig weer op de klant gezet. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan het politiedistrict Utrecht noord, tel.: 0900 - 88 44.