Ingezonden persbericht


Persbericht: 29 CMS leveranciers geselecteerd voor Gids Content Management Systemen 2006

Amsterdam, 29 november 2005 - Bureau voor webredactie en content management Entopic heeft 29 van de in Nederland gebruikte content management systemen (CMS) geselecteerd voor opname en bespreking in de Gids Content Management Systemen 2006. Het boekwerk, dat deze maand voor het vierde achtereenvolgende jaar is verschenen geeft een gedetailleerd beeld van de in Nederland beschikbare systemen voor content management en professioneel website beheer.

De editie 2006 van de Gids belicht zowel de bekende Enterprise Content Management Systemen als een aantal kansrijke nieuwkomers en open source alternatieven. Nieuw in de editie is de uitgebreide aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid (usability) van een CMS, meertaligheid en de mogelijkheden voor zoekmachinevriendelijke implementaties. De redactie beoordeelt ieder jaar een grote hoeveelheid content management systemen aan de hand van functionele eigenschappen, ontwikkeling en marktpositie. De 29 systemen (en leveranciers) die dit jaar zijn geselecteerd voor opname en bespreking in de Gids zijn (in alfabetische volgorde):

cBase (Orangehill)
CMS Enterprise Platform (Snakeware)
Componence (Componence / BEA)
Discovery Server (Green Valley)
Documentum WebPublisher (EMC' Documentum)
Ektron CMS (Ektron)
FatWire Content Server (FatWire)
FileNet P8 (FileNet)
GX WebManager (GX)
Hippo CMS (Hippo)
IBM Workplace Web Content Management (IBM)
Iprox (InfoProjects)
Livelink WCM Server (Open Text)
Lynkx Contentmanager (Liones)
Mediasurface (Mediasurface)
Mercury CMS (Remotion)
Microsoft CMS Server (Microsoft)
MMBase (MMBase)
Negeso W/CMS (Negeso)
*Net Toolbox (Basket Builders)
Nucontroller CMS (Numotion)
Phoundry (Web Power)
Plone (Amaze)
RASter CMS (Ras Informatisering)
Roxen CMS (Roxen)
Smartsite CMS Server (Smartsite)
Tridion R5 (Tridion)
Waxtrapp (Waxtrapp)
WebGUI (WebGUI)

Meer informatie:
===============
Gids Content Management Systemen 2006
Euro 79,- (ex. btw en verzendkosten)
ISBN 90-80665355
344 pagina's full color
http://www.entopic.com/gids

Over Entopic
============
Entopic is een internetbureau voor webredactie, online copywriting, internetmarketing en content management. Entopic werkt voor een groot aantal Nederlandse organisaties waaronder AFM, Agis, Arcadis, Bouwfonds, Connexxion, COLO, DaimlerChrysler, Dayzers, De Nederlandse Bank, ICTU, KPN, Ministerie van VWS, Nederlands Normalisatie-instituut, Philips, Nederlandse Staatsloterij, Platform Beroepsondewijs, RVD.

Entopic is tevens uitgever van CMupdate, een website voor professionals die zich bezighouden met content management voor internet- en intranet-sites. www.entopic.com
www.cmupdate.nl